iPon Hírek

Új kézben a Dark Souls fejlesztője

Dátum | 2014. 04. 28.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Új tulajdonosa lett a Dark Souls és a Dark Souls 2 fejlesztőjének, a From Software-nek. A japán stúdiót a Kadokawa kiadó vásárolta meg. A május 21-én véglegesített szerződés alapján a Kadokawáé lesz a From Software részvényeinek 80%-a. Azt nem tudni, hogy a stúdió mekkora összegért cserélt gazdát. A From Sofware eddig független fejlesztőként működött, legtöbb játékukat, mint pl. a Dark Souls 2-t a Bandai Namco adta ki, míg más címeiket a Sega jelentette meg. A Dark Souls első része Japánban még a From saját kiadásában jött ki. A From Software nyugaton leginkább a Dark Soulsnak köszönheti népszerűségét és ismertségét, pedig az 1986-ban alapított stúdió nevéhez több nagyobb játék is fűződik, mint pl. a mechás akció széria, az Armored Core, amely már a 15. résznél tart, és a szintén hosszú életű ninja sorozat, a Tenchu. A Kadokawa csoport több kiadóból is áll, melyek nemcsak játékokkal, hanem filmekkel és magazinokkal is foglalkoznak. Ők adták ki Suda51 több játékát is, pl. a Lollipop Chainshawt, de saját fejlesztésű címek megjelentetésével is foglalkoznak, mint pl. a Natural Doctrine című stratégiai játék, amely PS3-ra, PS4-re és PS Vitára fog megjelenni. A From Software főnöke, Naotoshi Zin elmondta, hogy az üzlet mindkét cégnek hasznára lesz, és jót fog tenni a játékok fejlesztésének. Három pontban foglalta össze a kiadóval való társulás előnyeit: még több platformon tudnak megjelenni, jobb kapcsolatot tudnak tartani a hazai és külföldi régiókkal, és össze tudják kapcsolni a különböző tartalmakat. "Innentől kezdve az új rendszerben részletesebben kidolgozott játékokat fogunk tudni készíteni" - nyilatkozta.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Davenatic
2014.04.28. 18:03
Hát remélem hogy a jövőben fejlesztenek majd PS4 -re egy Tenchu-t Már jó régóta parlagon van a sorozat. Örülnék egy ilyen címnek mert nem nagyon van játék ebben a műfajban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet
2014.04.28. 22:56
Nagy rajongója vagyok a Dark Souls-nak. Remélem nem próbálják meg eltolni casual irányba.... Már a 2. rész is sokkal könnyebb 1-2 difficulty spike-tól eltekintve (a bossok legalább felét elsőre lenyomtam, ami elég gyász).

Mondjuk én a Lollipop Chainsawt nem hoznám fel referenciának Ok vicces meg minden... 5 percig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fratello nemle...
2014.04.29. 08:55
Hát nálam meg pont fordítva van, az első részen a kezdeti sokk után minimális odafigyeléssel végig lehetett suhanni (NG+ detto), a második résznél meg már az első két óra is vérgőzös kínszenvedés volt, mintha rögtön Anor Londóba dobtak volna be, a bossok meg direkt szopatásra vannak kitalálva. Nem beszélve a temérdek opcionális dologról, rejtett ajtók garmadája, az első résznél sokkal mocsadékabb PvP-terület, PvP-arénák, titkos bossok, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!