iPon Hírek

Új kihívókat kap az iPad

Dátum | 2010. 09. 03.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Samsung és a Toshiba is új táblagép piacradobását jelentette be pénteken, melyek az Apple vezető pozícióját kívánják megtörni. Először a Samsung Galaxy Tab nevű, Android alapú gépe kerülhet piacra, mely 7 inches képernyőjével kisebb, 200 és 300 dollár közötti várható kiskereskedelmi árával olcsóbb, mint az Apple hasonló terméke. A készülék először Olaszországban jelenik meg, és októberre már a legtöbb európai piacon elérhető lesz, az amerikai debütálás is várható.

A Toshiba Folio 100 gépe szintén Android operációs rendszerrel érkezik, 10,1 inches képernyőt kap és az év későbbi szakaszában várható, 399 eurós áron. A gép meg fog jelenni Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, ám egyelőre nem biztos, hogy az amerikai és a japán piacra is belép.

A közelmúltban számos hasonló termékről érkezett ugyan bejelentés, saját gépet épített a Dell és a Sharp is, ám az iSuppli kutatása szerint az idei évben az Apple megtartja a piac háromnegyedét, és 2012-re is csupán 61,7 százalékig csökken a részesedése a piacon, írja a Wall Street Journal.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. ITEM00
2010.09.03. 15:53
"Apple megtartja a piac háromnegyedét, és 2012-re is csupán 61,7 százalékig csökken a részesedése a piacon, írja a Wall Street Journal."

Ezt meg honnan a fa@omból veszik,semmi alapja nincs ezeknek az elemzéseknek,csak spekulálnak,azt én is tudok. Amennyiért az ipad-ot veszetgetik a kevés tudásával,könnyen megváltozhat egycsapásra a piaci kereslet az ilyen eszközök iránt. Elemzők pfejj...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!