iPon Hírek

Új Kingston pendrive sorozat USB 2.0-s és microUSB porttal

Dátum | 2014. 03. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Kingston ezúttal egy érdekes pendrive sorozatról rántotta le a leplet, amelynek tagjai nem csak USB 2.0-s, hanem microUSB szabványú porttal is rendelkeznek, így az asztali- és mobil számítógépek mellett a különböző androidos mobileszközökkel is zökkenőmentesen együttműködnek.
Az elmúlt időszakban több gyártó is bemutatott olyan új pendrive-okat, amelyek a hagyományos USB 2.0-s port mellett microUSB porttal is rendelkeznek, így ezekkel az USB OTG (USB On-The-Go) támogatással ellátott mobileszközök tárhelye hatékonyan és kényelmesen kibővíthető. A kétféle USB porttal felvértezett pendrive-ok létjogosultságát az tény adja, hogy egyre több olyan androidos mobileszköz kerül forgalomba, amelyeken nincs microSD memóriakártya-olvasó, így ezeknél a termékeknél csak az említett pendrive-ok alkalmazásával van mód tárhelybővítésre.
A Kingston újdonságai a DataTraveler microDuo nevet viselik. A családban egy 8 GB-os, egy 16 GB-os, egy 32 GB-os és egy 64 GB-os példány lapul, így mindenki kiválaszthatja az igényeihez és pénztárcájához leginkább passzoló modellt. Az újdonságok meglehetősen kompaktak, de a célszegmens ismeretében ez aligha meglepő: egy-egy ilyen pendrive mindössze 27,63 x 16,46 x 8,56 milliméteres mérettel bír. A Plug-and-Play rendszerű adattárolók segítségével hatékonyan felszabadítható némi tárhely az adott androidos eszközön, ugyanis a fotókat és a videókat kihelyezhetjük az USB-s adattárra, amely modelltől függően akár 64 GB-tal is bővítheti a használható tárhely mennyiségét. A fájlátvitelhez a Google Play alkalmazás-áruházból ingyenesen letölthető, ES File Explorer névre keresztelt fájlkezelő szoftver használatára van szükség. Az új pendrive-ok az alábbi eszközökkel kompatibilisek:
A DataTraveler microDuo USB meghajtók segítségével a mobileszközök és a PC, illetve mobileszköz és mobileszköz között is egyszerűen másolgathatóak különböző tartalmak, sőt, az adattáron akár a biztonsági mentéseket is elhelyezhetjük, így az adott mobileszközön – a fotók és videók áthelyezésével együtt – összességében jelentős tárhely szabadulhat fel. Az apró microUSB 2.0-s port egy kihajtható kupak mögött helyezkedik el.
Az öt év garanciával érkező DataTraveler microDuo család tagjai a 0 és 60 Celsius fok közötti hőmérséklet tartományban üzemelhetnek, tárolásuk pedig a -20 és +85 Celsius fok közötti hőmérséklet tartományon belül lehetséges. Az új pendrive-ok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. mukka
2014.03.05. 16:43
zseniális
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim
2014.03.05. 16:55
Egy microSD kártyaolvasót elfogadnék ilyen kiszerelésben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Cheatman97
2014.03.05. 17:27
Asagrim ilyenre gondoltál?
MicroSD olvasó[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim Cheat...
2014.03.05. 17:57
MicroSD kártyaolvasóra gondoltam microUSB és normál USB csatlakozással. Amit linkeltél olyan nekem is van, azt használom pendrive helyett évek óta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Technic Asagr...
2014.03.05. 21:00
http://www.meenova.com/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Techn...
2014.03.05. 21:44
Ezen meg normál USB nincs (és már ismerem) ...

A cikkben egy USB A és microUSB csatlakozású pendrive szerepel. Ugyanez lenne jó microSD kártyaolvasóban. Se csak az egyik, se csak a másik, mindkettő egyszerre, ahogy itt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. LechooEdy
2014.03.05. 23:44
Tényleg jó, de legyen majd USB 3.0 is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. marc23
2014.03.05. 23:58
milyen szutyok telefon az, ahol nem voltak képesen kemény 1.5cm2 helyet adni egy microSD memóriakártya-olvasónak?
mert ha telefon belső memó-ja min 16 v 32 GB, akkor valóban felesleges a microSD olvasó(ill nem felesleges csak kisebb az igény rá), de 2-3-4 GB tárhelynél ne szarakodjanak 1.5 cm2 területen, mire elég az ? 3 fénykép meg videó meg pár app aztán be is telt -,- nevetséges -,-
ez a micro usb foglalatos pendrive meg egészen jó ötlet ezen kívül is, a kábelen való másolást egészen jól kitudja váltani és kisebb is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. meridaboy Lecho...
2014.03.06. 10:07
Usb3 + microusb3 !?!
Amúgy nekem az jutott eszembe, hogy vannak olyan hátlapra pattintható battery bank-ok amik közvetlenül a microusb csatira kapcsolódnak s hogy meddig tartana egy olyan hátlapot csinálni ami csak pár mm és vanbenne kártya slot meg esetleg egy iciripiciri akku !!!?!!!
Sőt, akár több kártya slot is lehetne benne amihez lehetne eggy app amivel lehetne álogatni hogy melyeket fűzze össze vagy mindet egybe vagy mind külön külön de akár már fizikailag is lehetne kijelölni olyan slottokat amiket eleve egynek fog látni a rendszer!
Hogy megvalósítható-e afelöl nincs kétségem, csak kell valaki aki megtervezi és áthidalja az esettlegesen felmerülő akadályokat.
Kereslet biztos lenne rá még ha speciálisan egy-egy modelre lenne csak jó minden db mint pl.: otterbox
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. meridaboy
2014.03.06. 10:29
A cikkről:
Sok hasznos infó birtokába juttatot minket, de szívesen vettem volna egy sebességi adatot akár kapacitás függvényében, hisz a nagyobb tárolók rendszerint gyorsabbak, hogy ne tartson tovább a megtöltésük.
Természetesen csak ha fellelhető az infó!
Valamint szerintem inkább platformok közti adatcserére alkalmasabb a termék mintsem tárkapacitás növelésére, hisz ezért a két eltérő csatlakozó és kevésbé életszerű hogy valakinek egy ilyen lógjon a tabletjéből-telefonjából.
A cikket azért jó volt olvasni, köszönjük!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. meridaboy Lecho...
2014.03.06. 10:40
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. meridaboy
2014.03.06. 10:59Ahhogy nézem az "alja" direktbe egy usb 3-as csati a kupak meg egy micro usb-t fed.

(az előző hsz-em egy linket tartalmazott amit nem lehetett innen megnyitni ezért vettem ki mindent belőle, de mivel nem lehet csak pár percig szerkeszteni, nem volt időm a linkről leszedni a képeket feltölteni és publikálni, ha valakit zavar törölje-töröltesse)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. meridaboy
2014.03.06. 11:19
Asagrim:
Ezt keresed:


Oldal:
http://gadgetsin.com/the-micro-usb-2-in-1-otg-card-reader.htm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!