iPon Hírek

Új, kisméretű Blu-ray kéklézer egység

Dátum | 2008. 01. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Sony és a Nichia Corporation együttműködésének köszönhetően új Blu-ray lézer egység látott napvilágot, amelynek segítségével a jövőben vékonyabb Blu-ray optikai meghajtók készülhetnek. Az egység rendkívüli fontossággal bír, hiszen segítségével autókban és ultra portable notebookokon is élvezhető lesz majd a Blu-ray által nyújtott összes előny.


Az új Blu-ray kéklézer egység nagyon kis méretekkel rendelkezik: az újdonság mindössze 14 x 7,4 x 3 mm-es. A kis méret jóvoltából vékony Blu-ray meghajtókban kap majd helyet az újdonság, a gyártópáros főleg kisméretű notebookokban és autós szórakoztatóelektronikai rendszerekben kívánja majd alkalmazni az optikai egységet, de a tervek szerint a következő PlayStation 3 változatban is megtalálható lesz az új kis méretű jövevény.

A két cég által kifejlesztett extra kicsi Blu-ray lézer egység képes lesz a Blu-ray lemezek írására és olvasására egyaránt. Üröm az örömben, hogy az új extra kompakt kéklézerrel ellátott meghajtók sorozatgyártása majd csak az év vége felé indul meg, legalábbis a két vállalat erről számolt be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:28
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!