iPon Hírek

Új Knights of the Old Republic készülhet a BioWare-nél

Dátum | 2017. 04. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az Electronic Arts a licencek megszerzése óta látványosan állítja át a legtöbb stúdióját Star Wars-játékok gyártására. A BioWare Austin persze eddig is ezzel foglalkozott, hiszen ők készítették a The Old Republic MMO-t, azonban a legfrissebb iparági pletykák szerint hamarosan visszatérhet a közönségkedvenc Knights of the Old Republic, vagyis a KOTOR is, szintén ettől a stúdiótól. A jellemzően megbízható információkat közlő iparági bennfentes, Liam Robertson árulta el, hogy a BioWare Austin már egy jó ideje új Star Wars-játékon tevékenykedik, ez a játék pedig eredetileg a KOTOR egyfajta remake-jének, feltámasztásának készült. Később azonban a projekt előrehaladtával ez megváltozott, és most már egy teljesen új fejlesztésről beszélhetünk, ami nem feltétlenül fogja figyelembe venni a korábbi KOTOR-részek vagy a The Old Republic történéseit, hanem illeszkedni fog az új Star Wars-kánonba. Ennek megfelelően Robertson nem tudta pontosan megmondani, mire is számítsunk, azonban elmondása szerint jelenleg különböző prototípusokat tesztel a BioWare Austin. A KOTOR-hoz kapcsolódó információkat az is megerősíteni látszik, hogy az eredeti játék írója, Drew Karpyshyn még 2012-ben elhagyta ugyan a BioWare-t, azonban 2015-ben visszatért, és most egy kérdésre annyit válaszolt Twitteren, hogy tényleg új játékon dolgozik, azonban "talán már ezzel is többet árult el, mint kellett volna". A rajongók azóta reménykednek egy új KOTOR-ban, mióta az Electronic Artshoz került a Star Wars-játékok elkészítésének joga. Sokáig reménytelennek tűnt a dolog a The Old Republic MMO miatt, azonban a kiadó vélhetően nem hagyhatja figyelmen kívül azt a tábort, amelyik egy hagyományos, egyjátékos Star Wars RPG-re vágyik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Denton
2017.04.11. 14:20
El*sztak a Mass Effectet, most johet a KotOR!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. noPublicFG
2017.04.11. 14:21
"...illeszkedni fog az új Star Wars-kánonba."

Uhh! Ne! Nem szeretnék 15 éves gyerekekkel sims-ezni.
(Szigorúan a játszható karakterekre gondoltam.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kiskoller
2017.04.11. 15:06
Obsidian csinálná, érdekelne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Denton noPub...
2017.04.11. 15:14
Miert? Mi a bajod a lila haju, okadek feju graffiti "muvesz" mandaloriai csajokkal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Adzo82
2017.04.11. 15:44
Még egy nagyszerű játék amit az EA sikeresen sírba fog küldeni. Hajrá gyökerek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. TheRealTsL
2017.04.11. 15:59
Megint a sírás.
Az eddigi két KotOR sem a grafikájával, vagy a játékmechanikájával emelkedett ki, hanem a történetével. Főleg igaz ez az első részre, ahol ugyanúgy a BioWare és Karpyshyn dolgoztak össze, mint a jelenlegi cikk alanyában. A második rész sem volt rossz, de az Obsidian rengeteg dolgot elrontott benne.

Remélem igaz a cikk és tényleg elkészül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kiskoller TheRe...
2017.04.11. 16:27
Obsidian mit rontott el a második részben?

Félkészen adták ki, amúgy tökéletes RPG.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Str33twise TheRe...
2017.04.11. 16:37
"Az eddigi két KotOR sem a grafikájával, vagy a játékmechanikájával emelkedett ki, hanem a történetével..."

Na akkor most helyettesítsd be a KotOR címet a Mass Effecttel...

És akkor most nyugodtan olvasd újra a topik legelső hozzászólását. Csak mintegy biztonságképpen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mikej95
2017.04.11. 17:26
Van a Bioware-nek még olyan írója, aki rendelkezik rendes referenciákkal és nem 2 hete vették meg/csábították át a konkurenciától? Mert ha jól tudom a nagy nevek fele az ME3 a másik fele meg az Andromeda fejlesztése alatt lépett le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Dante73 TheRe...
2017.04.11. 17:33
Most majd abban fog kiemelkedni. Inkább grafikában, hogy minél erősebb gép kelljen hozzá. Nekem nagyon az a gyanúm, hogy megkapjuk a ME:A-t, más skinekkel, történettel, fénykardokkal.
Úgy az NFS UG2-ig, ha megláttam egy játék elején az EA logót, örültem, tudtam, igényes játékot kapok. Azóta, ha meglátom, elhúzom a szám, és ritkán lepődök meg. Egyre kevesebb az a játék, ami kész van, nem gagyi, nem lehúzás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TheRealTsL
2017.04.11. 18:35
Olvasni luxus? Karpyshyn a lényeg, tehát HA készül új játék és HA tényleg ő az írója, akkor a történettel nagy baj nem lehet. Tőle eddig még nem sikerült olyat találnom sem könyvben, sem játékban, amire panasz lehetne írói oldalról.

Ha pedig valami félkészen tökéletes, akkor milyen elkészülve?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bacilus
2017.04.12. 08:31
Én meg azt várom, hogy a fejlesztők egy része rááll az SWTOR-ra is, mert jelenleg content nélkül igencsak gáz, új ops sehol, elv. idén kijön 1, most is halasztottak 1 hetet hogy 1 boss-t kiadjanak, de legalább a cartel market az dübörög...
Nem vagyok wow-os de onnan jó pár elemet ki lehetne csempészni, meg ott jönnek is új dolgok rendszeresen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ponylaszlo
2017.04.12. 09:45
Ok, most így elég kemény kimondani, de én remélem hogy nem készül el vagy meggondolják magukat a disney szarjaihoz való illeszkedésnél. Nekem sw:kotor 1 és 2 a legkedvesebb játékaim, swtor-t is kivittem minden szálon. Szerintem az egész old republic időszak egy mestermű azoktól, akik létrehozták, és röhögve megeszi reggelire utóételként az összes fost amit a disney csinált. Ezt az egészet elszúrni, hát eléggé bűn lenne.
A kotor játékok olyanok voltak, hogy low-on és high-on nem volt akkora grafikai különbség, szóval ezt tarthatnák, hogy ne egy rack szekrény tele teslákkal kelljen a 60 fps-hez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!