iPon Hírek

Új koncepció a Ninja Gaiden 3-ban: lelkiismeret

Dátum | 2011. 09. 20.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Ninja Gaiden 3 megmutatja főhőse, Ryu Hayabusa érzelmes oldalát is. A Team Ninja bevezeti azt a koncepciót, miszerint tetteinek következményei is vannak. Ryu pengéjének áldozata gyakran fognak haláluk előtt kegyelemért könyörögni a játékosnak, hogy hagyja meg életüket.

Lesznek olyan részek is, melyek még mélyebben belevágnak a témába. A kibővített demóban láthattunk egy jelenetet, amely a londoni Downing Streeten játszódott: az áldozat, akihez Ryu lassan közeledett, erőltetett londoni kiejtéssel elmondta, hogy  családos ember, és nem szabadott volna elvállalnia ezt a veszélyes biztonsági őr munkát.

Yosuke Hayashi megvédte ezt a koncepciót, amikor arról kérdezték, hogyan egyeztethető ez össze Ninja Gaidenben szereplő stilizált erőszakkal. Elmondta, hogy megmaradnak az eddig megszokott gyilkolós stílusnál, de a legfontosabb, amit szeretnénk bemutatni az, amit ő a "maszk levételének" nevez. Ez a metafora arról szól, hogy a főhős leveszi a gyilkos álarcát, és megláthatjuk az emberi oldalát is, megtudhatjuk, mit érez, és mik azok a következmények, melyekkel tettei nyomán szembesülnie kell.

A brutális nehézségéről ismert Ninja Gaiden sorozat harmadik részében újdonságként szerepel az easy mode is, amelyben a főhős automatán védekezik és tér ki a támadások elől.

"A nehézség a régi játékok alapját jelentette" – nyilatkozta Hayashi -, "ezt meg akartuk tartani, ugyanakkor meg akartuk mutatni, hogy a Ninja Gaiden nemcsak erről szól. Szeretnénk, ha szélesebb rétegekhez is eljutna, ugyanakkor a régi játékosok kedvéért megtartjuk a keményebb nehézségi fokozatokat is."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. mtrx220
2011.09.20. 14:19
emós hentes?
ezek a japánok hülyék? a dmc is ezt csinálja, bukó lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kullo1
2011.09.20. 16:18
"Ez a metafora arról szól, hogy a főhős leveszi a gyilkos álarcát, és megláthatjuk az emberi oldalát is, megtudhatjuk, mit érez, és mik azok a következmények, melyekkel tettei nyomán szembesülnie kell."Jól van porhintés megvolt,meg az ingyenreklám is,lépjünk tovább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gyigyo
2011.09.21. 10:42
2-őt végigvittem túl nehéz volt majdnem kivágtam az ablakon.. remélem ez lessz az utolsó része és meghal a ninja a végén.. tökéletes befejezés.. harakiri!!!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. balikabo
2011.09.23. 12:32
Ha végig bírtad vinni akkor nemis lehetett annyira TÚL nehéz, a játék akkor jó ha sok a kihívás benne. Anno 2004 környékén volt egy játék neve: incubation. Szép grafikával körökre osztott stratégiai játék volt sajátos játékmenettel de nagyon jó kis játék. Na most kb 70 szintből állt és a 34. szinttől kampo volt a játék, lehetetlen végigvinni, még cheat használata mellet SEM lehetett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!