iPon Hírek

Új köntösben a PS Store

Dátum | 2012. 10. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony lerántotta a leplet az alaposan felfrissített új digitális áruházáról, mely október 17-én mutatkozik be Európában és számos új funkciót ad a rendszerhez. Nem csak esztétikai változtatásokra számíthatunk ugyanis.

Jobb lett az újdonságok kiemelése, újratervezték a kezelő felületet, a játékok, filmek és tévés tartalmak mostantól a nyitó oldalról elérhetőek. A megjelenített elemek most már rendesen skálázódnak a képernyő mérettel, így egy SD csatlakozással bíró felhasználó is ugyanazt az élményt kapja, mint egy HD. A kék hátteret is feldobták, mostantól mindig valamilyen "hősös" témát kap, népszerű játékok főszereplői fognak feszíteni rajta. Az oldalak majd balról jobbra scrolloznak a gyorsabb elérés érdekében (ha a végére érünk, az elejére ugrik). A kereső funkciót is továbbfejlesztették, egyrészt reaktív listákkal (minden betűre új lehetőségek jönnek fel), másrészt mostantól kezeli a rövidítéseket és elütéseket is (Asasssin Cred 2, bfbc2 se hozza zavarba).

A keresőfunkciót az elkövetkező hónapokban várhatóan tovább finomítják, ugyanis implementáltak egy új programot, ami elősegíti, hogy folyamatosan újabb tartalmakat és funkciókat rakjanak a rendszerbe.

A szűrőkön is változtattak, mostantól lehet tartalom típus, ár vagy perifériás támogatottság szerint szűrni.

A PS Vita és PSP is kapott két külön katalógust. Mivel a túlnyomó többség a PS3-as tartalmak közt böngészett csak, így fontos volt a hordozható konzolokat jobban elválasztani, hogy csak a számunkra kívánt tartalmak jelenhessenek meg. A keresés ettől függetlenül minden platformra kiterjed továbbra is. Ha tehát rákeresünk mondjuk arra, hogy Black Ops, akkor talál screenshotokat, demót és ajánlásokat más Call of Duty tartalmakra.

Az új PS Store nem minden régióban lesz elérhető rögtön, jövő szerdán a PAL régiók indulnak, míg az amerikaiak október 23-án vethetik be magukat az átalakult virtuális boltba.

További képek a VG24/7 hasábjain
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. DogTheDog
2012.10.12. 20:28
Nem rossz.Remelem nem kell majd napokig szivni bugok miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gyurkov
2012.10.12. 22:06
A végén még szép is lesz, jót tesz a PS Store-nak hogy lopnak a Microsoft ötlettárából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. shaddam
2012.10.13. 13:38
Az a bajom hogy.... csempék. Ha a kategóriák kicsit logikusabbak lesznek, és nem lesz belassulás visszalépésnél akkor elnézem nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!