iPon Hírek

Új konvertibilis táblagépet mutatott be HP

Dátum | 2017. 02. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HP ezúttal egy olyan konvertibilis táblagépet mutatott be, ami a Microsoft Surface Pro 4 és annak riválisai mellett szeretne ringbe szállni. Egyre szorosabb ezeknek a készülékeknek a mezőnye, szóval érdeklődve várjuk, hogy a Hewlett-Packard mivel szeretné elcsábítani a vásárlókat.
Az alapot ezúttal is egy 12 hüvelykes megjelenítő jelenti, és mint a legtöbb ilyen eszköznek, ennek is van egy beépített támasztéka, a billentyűzet pedig közvetlenül hozzá csatlakoztatható. A HP Pro x2 megjelenítője 1920 x 1280 képpontos felbontású és Gorilla Glass 4 üveg védelmezi. Az egyik különlegessége a készüléknek a hozzá tartozó érintőtoll, ami valószínűleg kiváló pontossággal teszi majd a dolgát ugyanis a Wacom fejlesztéséről beszélhetünk. Igény szerint a Windows 10 professzionális vagy az otthoni kiadásával is elérhető lesz a szerkezet. A processzorkínálat rettentően széles, sokféle Kaby Lake egységgel lehet majd megvásárolni az Intel Pentium 4410Y-tól kezdve a Core m3, Core i5 és Core i7 egységekig. Érdekes módon azonban a rendszermemória minden esetben 8 GB-os, szóval a legolcsóbb gépnél sem kell a 4 gigás RAM-mal szöszölni, ami remek dolog. Az eszköz adattárolója minden esetben SSD, és ez lehet 128, 256 vagy akár 512 GB-os kapacitású is.
A Pro x2-nél egészen korrekt minőségű kamerákkal lehet számolnia az érdeklődőknek. A hibrid táblagép elülső képalkotója Full HD videózást és 5 megapixeles fényképek készítését teszi lehetővé, a főkamera pedig már 8 MPixeles, miközben szintén 1080p-s videózást támogat. Külön említést érdemel, hogy a Hewlett-Packard szakemberei mind a kettő egységet felvértezték egy LED-es segédfénnyel, szóval sötétben is lehet fotózni a gépezettel, illetve akár még videocsevegések is folytathatóak vele éjszaka. Lesz olyan változata a tabletnek, amiben van ujjlenyomat-olvasó, de ez alapból nincs a Pro x2 kelléktárában. A kapcsolati lehetőségek között alapfelszereltség a 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi, valamint a Bluetooth 4.2 modul és az NFC chip, opcionálisan pedig 4G LTE hálózati modemmel is kérhető lesz a gépezet. A masina házán található C-típusú USB csatlakozó, teljes értékű USB 3.0 aljzat és egy 3,5 milliméteres kimenet. A tablet magában kb. 850 grammot nyom és 9,1 milliméter vastag, a hozzá csatlakoztatható billentyűzettel együtt pedig 1,2 kilogrammos és 14,6 milliméterre emelkedik ki a síkból.
A HP igazi munkás környezetben is helytálló készüléket tervezett ezúttal, és a végeredmény bizony magáért beszél: a gumírozott rétegekkel is ellátott készülék megfelel a katonai MIL-STD 810G szabványban támasztott feltételeknek, szóval a konvertibilis masina bírni fogja a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat, az extrém páratartalmat, a legzordabb időjárást, a rázkódást, az ütődéseket és így tovább. Felsorolni is nehéz, mennyi különböző teszten kell átesnie egy szerkezetnek ahhoz, hogy megszerezze a MIL-STD 810G minősítést, szóval a HP Pro x2 igazán keménykötésű. Ráadásul a vállalat kínálni fog hozzá olyan tokot, amivel még ellenállóbbá lehet tenni például a keményebb fizikai behatásokkal szemben. Fontos, hogy az üzemideje 11 órás a gyári adat szerint, amit a 41 Wh-s teljesítményű akkumulátornak köszönhet a szerkezet.
A HP Pro x2 612 G2 nem várat magára, máris elérhető a kiemelt piacokon. Az ára pedig mindössze egy hajszállal, de ezer dollár alatt maradt (980 dollárba kerül), legalábbis a legolcsóbb kivitelben, hiszen a Core i5 és i7 processzoros konfigurációk már lényegesen drágábbak lesznek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!