iPon Hírek

Új konzol a porondon: Pandora

Dátum | 2008. 04. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Hordozható konzolok terén mindeddig csak Nintendo DS és PSP között lehetett választani (a régebbi rendszereket nem számítva) - most azonban felbukkant egy új versenyző, aki a maga nyílt forráskódú rendszerével szándékozik sikert aratni.


A Pandora névre hallgató újonc formára, méretre és alakra leginkább (...egy furcsa, felnyitott magnókazettára, vagy valami korai laptopra emlékeztető...) a Nintendo DS-hez hasonlítható, bár ez leginkább csak a külsőségekről mondható el - belül már kellően egyedi a kialakítása, amint azt láthatjuk is. Legszembetűnőbb talán a teljes QWERTY- és numerikus billentyűzettel egybeépített vezérlőfelület (ha netán az ember nem csak játszani szeretne rajta), valamint ez utóbbin belül az alkotóelemek elrendezése. Az egyetlen probléma ezzel mindössze annyi lehet, hogy használata játék közben már ránézésre sem tűnik kényelmesnek.

A 800x480-as felbontású, 4,3 hüvelykes LCD képernyő természetesen érintéssel is vezérelhető; magát a gépet egy ARM Cortex A8-as CPU hajtja majd (amely a híresztelések szerint könnyedén emulál NES-től Super Nintendo-n és Sony Playstation-ön át SEGA Saturn-ig bármit), a gép pedig egy egyedi, személyre szabott Linux-disztribúciót fog futtatni. Ezen felül kap még a kis masina Wi-Fi-t és két SDHC kártya-rekeszt, valamint USB-t is.

Úgy tűnik tehát, hogy egyre fényesebben ragyog a Linux csillaga a mindenféle olcsó gépek terén - ugyanis a Pandora is viszonylag költségkímélő lesz a maga $330-os árával, amint piacra kerül valamikor a nyáron, a fejlesztői készlete pedig már egy-két hónapon belül várható. Kíváncsian várjuk, hogy mire képes a rémesen erős, és ennél olcsóbb konkurencia ellen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.04.18. 15:19
(Vendég_asdfghjkléáű_* @ 2008 Apr 18, 11:59) [snapback]23376[/snapback]
Nem kötekedésnek szánom,de magyar árat nem lehetne írni?:/-.-'
szánalom...Magyarországon élünk és $-okba van az ár-.-


Nem véletlenül adjuk meg dollárban az árat. Egyrészt azért van, mert ez az ami rendelkezésre áll induláskor, másrészt pedig azért mert mire ideér, teljesen más ára lesz. Beszorozzuk mi nagyon szívesen a dollár napi árfolyamával, de nem sok értelme van ez miatt. Sok elektronikai terméknél van az hogy ami X dollár az EU-ban X euró (ami miatt már drágább), de ha nem így van akkor is rájön még a helyi ÁFA. Így ha csak átforgatjuk a dollárt forintba akkor utána meg jön, hogy de azt mondtátok ennyi lesz és most másfélszer annyi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!