iPon Hírek

Új külső HDD ház, Playboy gyűjtemény külső HDD-n

Dátum | 2010. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Enermax új külső merevlemez házakkal jelentkezik, amelyek között többféle modellt is találunk majd. A 2,5 hüvelykes adattárolók számára készített merevlemez házak mellett egy különlegességről is érkeztek hírek: a Bondi Digital kiadó egy 250 GB-os, kifejezetten felnőtteknek szánt merevlemezt dobott piacra, amely tömve van digitalizált Playboy újságokkal.

Enermax Jazzmate külső merevlemezházak


Az Enermax új termékei 2,5 hüvelykes SATA SSD vagy HDD meghajtók fogadására lettek felkészítve. A Jazzmate külső merevlemez házak között csatolófelületük alapján háromféle modellt találunk: az B211S USB 2.0-s porttal érkezik, az EB211ES már eSATA 3 Gbps-os csatolófelületet tartalmaz, míg az EB211U3-as modell cseppet sem meglepő módon USB 3.0-s csatlakozóval érkezik, amely természetesen visszafelé kompatibilis a korábbi USB szabványokkal is.


Az új házak 134 x 78 x 16 mm-es mérettel rendelkeznek és műanyagból, illetve fémből készülnek. A hátak tetején egy perforált fém borítást láthatunk, amely a merevlemez vagy SSD meghajtó hűtésében segédkezik. A 2,5 hüvelykes meghajtót szerszámok nélkül is beszerelhetjük a házba, a termék és a benne elhelyezett adattároló védelméről pedig egy levehető gumikerettel gondoskodhatunk.

Az EB211S modell 16 euróba, az EB211ES 20 euróba, az EB211U3 pedig 30 euróba kerül majd.

250 GB-os külső HDD, tele Playboy újságokkal

Különböző vállalatok már dobtak piacra olyan külső merevlemezeket, vagy adattárolókat, amelyeken multimédiás tartalmak foglaltak helyet, ám olyat, mint amit most a Bondi Digital bemutatott, még nem igazán láthattunk a piacon. A kiadó egy Playboy logóval ellátott külső merevlemezt készített, amely exkluzív csomagolásban érkezik és amelyről a "nyuszis logó" sem hiányzik. A 250 GB-os 2,5 hüvelykes Seagate merevlemezen az 1953 óta kiadott összes Playboy újság digitalizált változatát megtaláljuk, azaz a termék felfogható egyfajta gyűjteménynek is, aminek a gyűjtők kétségkívül örülni fognak.


A különlegesség sajnos egyáltalán nem olcsó: a Playboy HDD-ért 300 dollárt kérnek, ami igen-igen borsos ár. Ha azt nézzük, hogy 57 évnyi Playboy előfizetés mennyibe kerül, akkor már jutányos árnak tűnhet a 300 dollár, főleg egy digitalizált gyűjteményért, HDD-vel együtt, de átlagfelhasználói szemmel nézve akkor is sok. A gyűjtők és a Playboy rajongók számára azonban kötelező darab lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. sleepingdr...
2010.11.30. 13:59
Nálunk is kidobhatnának egy Blikk összes HDD-t... Kiváncsi vagyok, hányat adnának el belőle...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gatee
2010.11.30. 14:41
Lol... A Blikket hasonlítani a Playboyhoz azért nem kicsit érdekes dolog... A playboynak óriási történelme van főleg amerikában szóval van alapja, amúgy én is befizetnék rá de ez már tényleg húzós összeg az átlag felhasználóknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sleepingdr...
2010.11.30. 16:51
Csak irónikus voltam: gy.k.: direkt hasonlítottam egy szinvonalas(abb) ország szinvonolasabb lapját a mi "überszinvonalas" napilapjához... Remélem, így már világos... A lényegem az lett volna, hogy nálunk még azt is el lehetne adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!