iPon Hírek

Új külső merevlemezek a WD-től és a Toshibától

Dátum | 2010. 06. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital és a Toshiba Europe is új külső merevlemezekkel bővítette kínálatát. A Toshiba újdonságai között 2,5 hüvelykes és 3,5 hüvelykes merevlemezeket is vannak, míg a WD most csak a nagyobb egységekre koncentrált.

Toshiba STOR.E ALU 2

A Toshiba kínálatában 2,5 hüvelykes és 3,5 hüvelykes formátumú külső merev lemezek egyaránt megjelentek. A 2,5 hüvelykes ALU 2-es meghajtók 129 x 14 x 74 mm-es mérettel és 175 grammos súllyal érkeznek, a bennük található mobil merevlemez korongjai pedig percenkénti 5400-as fordulatszám mellett üzemelnek és 8 MB-nyi gyorsítótárrat kaptakk. A termékek 320 GB-os, 500 GB-os és 640 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban kerülnek az üzletek polcaira.

Toshiba STOR.E ALU2 külső merevlemezek
A 3,5 hüvelykes merevlemezzel szerelt újdonságok már 116 x 34,5 x 208,5 mm-es mérettel rendelkeznek, súlyuk pedig 1170 gramm. A merevlemezek korongjai 5400-as vagy 7200-as percenkénti fordulatszám mellett üzemelnek típustól függően, a gyorsítótár mérete pedig ugyanaz mint a kisebb merevlemezek esetében, 8MB. A 3,5 hüvelykes külső meghajtók 500 GB-os, 640 GB-os, 1 TB-os, 1,5 TB-os és 2 TB-os változatokban kerülnek forgalomba.

Az  USB 2.0-s csatolófelületet használó termékek a hónap vége felé jelennek meg ezüst és capuccino barna színekben.  Mindketten alumínium házban kapnak helyet, amely a por, a vízcseppek és a kisebb mechanikai sérülésektől is védi majd az egységeket. Ajánlott végfelhasználói árakkal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

A WD bemutatja a My Book Studio LX családot

A gyártó főleg maces felhasználók számára kínálja legfrissebb külső merevlemezeit, amelyek a My Book Studio LX sorozatban foglalnak helyet. A termékek alumínium házban kapnak helyet és színvilág tekintetében tökéletesen passzolnak a szintén alumínium házzal rendelkező MacBook, iMac és Mac Pro család tagjaihoz.

WD My Book Studio LX
Az újdonságok e-label kijelzővel érkeznek, ami testreszabható és akkor is üzemel, ha a külső merevlemez éppen nem csatlakozik semmilyen konfigurációhoz (körülbelül 1 évet bír ki anélkül, hogy feltöltenénk). Az e-címke segítségével könnyű beazonosítani, hogy az adott külső merevlemezen éppen mi található, ami akkor jön jól, ha több ilyen egységgel is dolgozunk. Az automatikus, 256-bites hardveres AES adattitkosítással dolgozó külső merevlemezek FireWire 800-as vagy USB 2.0-s porton keresztül kapcsolódnak a rendszerhez. A termékek tökéletesen kompatibilisek az Apple Time Machine névre keresztelt adatmentő szolgáltatásával, de a gyártó mellékeli hozzájuk a WD SmartWare adatmentő szoftvert is.


A My Book Studio LX meghajtók 1 TB-os és 2 TB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban kerülnek az üzletek polcaira. Az 1 TB-os egységért 199,99 dollárt, míg a 2 TB-os külső merevlemezért 269,99 dollárt kérnek majd el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!