iPon Hírek

Új külső merevlemezek Samsung-módra

Dátum | 2010. 01. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Samsung Electronics G sorozatú külső merevlemez kínálata hamarosan új tagokkal bővül: érkeznek a G2 Portable és a G3 Station modellek. A külső merevlemezek USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez és a gyártó állítása szerint igen alacsony energiafogyasztás mellett üzemelnek.

G2 Portable
Az újdonságok teljes egészükben halogénmentesek, házuk pedig igen érdekes, többrétegű borítást kapott. A házak teljes mértékben karcállóak - persze ésszerű határokon belül, azaz inkább csak a finomabb karcokat védik ki - és igen-igen figyelemfelkeltőek. A gyártó a termékekhez mellékeli a Samsung Auto Backup szoftvert, ami tulajdonképpen egy okos adatmentő alkalmazás, de a kínálatban a SecretZone is helyet kap, amelynek segítségével személyes adatainkat titkosítva tárolhatjuk a merevlemezen. A jelszavak védelméről a SafetyKey alkalmazás gondoskodik.

G3 Station
A G2 Portable modellek 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek, azaz notebook merevlemezt tartalmaznak. Az újdonságok 250 GB-os, 320 GB-os, 500 GB-os és 640 GB-os adattároló kapacitással rendelkeznek, a 3,5 hüvelykes asztali merevlemezt tartalmazó G3 Station család tagjait pedig 1 TB-os, 1,5 TB-os és 2 TB-os kivitelben érhetjük majd el. A hírek szerint már mindkét termékcsalád forgalmazása megindult. A külső merevlemezekre három év garanciát vállal a gyártó és a legdrágább termékekért, azaz a 640 GB-os G2 Portable modellért és a 2 TB-os G3 Station merevlemezért 200 dollárt kérnek el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. sfsxnight
2010.01.12. 23:31
Először legóvinyónak néztem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!