iPon Hírek

Új League of Legends kedvcsináló videó

Dátum | 2013. 05. 27.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A sokak által kedvelt, 32 millió regisztrált taggal rendelkező League of Legends minden idők egyik legsikeresebb MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) játéka, amely a statisztikák szerint 2012-ben a legtöbb játékórát tudhatta magának Európában és Észak Amerikában: június és július között összesen 1,3 milliárd játékórát fektettek bele a rajongók a Riot Games nagy örömére. A rövid kedvcsináló film annak is szórakoztató lehet, aki egyébként nem játszik a játékkal, vagy nem ismeri, az igazi veteránok pedig felismerhetnek egy-két hőst, mozdulatot és játékelemet is. A LoL persze nem így néz ki játék közben, de azt el kell ismerni, hogy a videó egész pofásra sikeredett.
Egy másik videóból megismerkedhetünk a fenti előzetes elkészültének körülményeivel is. A lelkes alkotók elmesélik hogy azért nem használtak motion capture-t, mert a videó sokszor olyan mozdulatokat is tartalmaz, melyek kivitelezése a világ legatletikusabb embere számára is lehetetlen lenne. A klasszul kinéző mozdulatokról a lassításban néha kiderül, hogy a valóságban kivitelezhetetlenek, és az animátorok csaltak egy kicsit annak érdekében, hogy minden jól mutasson a képernyőn, és így sikerült elérniük céljukat: életre kelteni a League of Legends hőseit. A szereplők megjelenítését sok kis, kézzel gondosan animált részletek is színesítik, ha jól odafigyelünk, észrevehetjük, ahogy a kardon lévő sárkányfigura orrluka egy pillanatra kitágul, ahogy levegőt vesz, vagy láthatjuk, hogy a játékmackó nyelve kilóg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

36. Tuzvihar
2013.05.27. 18:07
Eszméletlen jó lett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. lasagna
2013.05.27. 20:35
mi a fene az a nagy vmi a videó legvégén ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. jocek
2013.05.27. 20:57
Jó videó, bár én személy szerint biztos nem kezdenék neki még egyszer ennek a játéknak. Több mint egy éve nem játszom már vele a sok idióta miatt akikkel nem lehet csapatban játszani. Teljesen elveszti a varázsát amikor zéró IQ-val megáldott emberek elcseszik a meccset és még ők vannak felháborodva a végén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. ernokiss
2013.05.27. 21:51
Szánalom ez a játék, nem is értem, hogy hogy tud valaki ezzel játszani, amikor ott a DOTA 2.. Bár ez a videó tényleg állat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. szabdnes
2013.05.27. 23:07
A játékkal semmi gond nincs. Az emberekkel van gond akik játszák. A legtöbb esetben dühöngésről, egymásnak való beszólogatásokról szól, ahelyett hogy inkább élveznék a játékot. Ezen már nem lehet változtatni, ez ilyen "ragelős" játék marad. "ernokiss" ha ez a játék neked szánalmas akkor a Dota 2 sem több. Véleményt kérlek máskor úgy alkoss hogy játszottál mindkettővel. Én mindkettővel játszottam és érdekesnek találtam a Dotát is meg van annak is a hangulata.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. K21_overlo...
2013.05.27. 23:29
" A LoL persze nem így néz ki játék közben..."
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez a játék pont így néz ki nálam. Csak nem a monitoron, hanem a fejemben jelenik így meg! Azt hiszem ugyan így vannak az emberek a wow al is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Marton90
2013.05.27. 23:43
Én kipróbáltam minkettőt dota2-lol én a lolnál maradtam sokkal gyorsabb és élvezhetőbb a játékmenet sztem jobb a balance dotában ha egy mage rádkasztol mindent úgy h melee vagy és nincs pár defes cuccod véged de mindenki döntse el maga...

ami persze idegesítő a lolban ha rossz teammateket kapsz de ez benne van a pakliban mivel 5 ember játszik és annak az 5 embernek kell együtt működnie szóval ez ilyen és épp azért ragel az ember időként mert ez az együtt működés nem stimmel ez van pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Marton90
2013.05.27. 23:45

uppsz
Én kipróbáltam minkettőt dota2-lol én a lolnál maradtam sokkal gyorsabb és élvezhetőbb a játékmenet sztem jobb a balance *******mint dotában ha egy mage rádkasztol mindent úgy h melee vagy és nincs pár defes cuccod véged,de mindenki döntse el maga...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. tomchee
2013.05.28. 08:08
ÚrIsten Marton90 tanulj meg vesszőket és pontokat használni, mert ez így borzasztó...

Szerény véleményem szerint, ez a DOTA vs LoL háború ugyan az mint a Coca-Cola vs Pepsi. Semmi értelme, mert lényegében ugyan azt kapod, csupán a rajongói képzelik bele különbségeket
(Igen játszottam mind2-vel etc.. Kisebb játék menetbeli különbségek de végül is mind a kettőnek ugyan az a lényege, egy ugyan olyan környezetben, (majdnem)ugyanazokkal a hírókkal.)
Ami két játék közti jelentős különbség, az csupán a játékos közösség. Amíg LoL-ban tökéletesen elfogadott, h DOTA-t is toltad/tolod, addig a DOTA-ban kifejezetten titkolnod, sőt tagadnod kell h neked valaha is bármi közöd volt a LoL-hoz, mert kapásból leoltanak a porba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. kiskoller
2013.05.28. 09:07
Én azt nem értem, hogy ha csapatjáték ez a DOTA meg LoL (nem játszottam velük) akkor nincs arra lehetőség hgy premade csapatban legyél? Egy MMO-ban sem megy a rage ha béna valaki Arena-ban, hanem nem játszasz vele többet. Ha meg képtelen vagy 4 jó játékost találni akkor veled van a baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Enno
2013.05.28. 11:06
lehetőség van csak kicsi az esélye annak hogy össze tudjátok egyeztetni a játék stílusotokat egymással, ha mégis, utána még 1 jó darabig gyakorolhattok mire jól mennek a dolgok 5 emberen egyaránt. persze csak ha prof mód akartok játszani.
Már ha sikerül össze egyeztetni azt hogy mind az 5en gépnél legyetek egyszerre ez is nagy gond még.

Amúgy a random playerek meg 80%ban agyhalott állatok , trollok. Rankeden nagyon irritáló. Hiába vagy jó és dolgozol meg a sikerért ha 1-2 farok elcseszi az egészet és még utána te vagy leszolva meg elcseszve a statod hogy utánna még hülyébbekkel rakjon össze a rendszer
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Butchy
2013.05.28. 14:08
Sajnos minden játékban megtalálható az ostoba jószág .... mind1 hogy lol, dota, wot a hülye minden hol ott van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Enno
2013.05.28. 14:38
Igen. Pont ezért kell olyan játékokat játszani ahol nem vagy birkákra utalva .
Vagy csak néha fun-ból 1-2 meccs. De komolyan sajnos nem lehet normál embernek ezt játszani úgy hogy jó is legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. kiskoller Enno
2013.05.28. 14:42
Mert egy MMO-ban nem nehéz összeegyeztetni a játékidőket? Szerintem nagyon könnyű, kis szervezés kell és kész. Vagy a játékstílusokat? Ha nem lehet könnyen együttjátszani egy jó játékossal akkor miért várod el hogy egy random játékossal menjen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Eretnek90
2013.05.28. 14:43
lolba csak le kell játszani 10 ranked meccset és többet nem dob össze idiótákkal dotát nem ismerem mondjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Enno
2013.05.28. 15:29
Nem is a top10-et célozza meg az aki randomokkal játszik szerintem. Annak aki meg dolgozik egyáltalán nem egyszerű összehozni azt hogy mind az 5 ember ott legyen 1 időben. Van aki este van ki nappal vagy reggel tolja a melót. Reggel megyek du. 4re otthon vagyok munkával vagy sulival biztos pofon egyszerű összehozni de többség az akiknek nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Butchy
2013.05.28. 15:31
Erősen túl vagyok már 10 Ranked meccsen és még mindig vannak olyan pillanatok amikor 3perc után már le van a csapat ignorolva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Enno
2013.05.28. 15:32
Hát én nagyon sok mecset lejátszottam és tök jó statom volt , szinte semmit nem loosoltam aztán jön 1 noob hullám és onnantól mint a hógolyó. Ha sikerül együtt leülni a haverokkal végig verünk mindent. De ha nem akkor nagy mák kell hogy ne legyen 1-2 feeder aki dobja a meccset. Ha azonos skillről beszélünk nagyon nem mind1 hogy 4v5 vagy 5v5 , vagy 3v5 rosszabb esetben.
De a kedvencem aki már első 20secbe kijelenti hogy na "én megyek feedelni és ugyse kapok érte bannt szal léphettek is ki". Na az ilyenek fejére húznám rá a monitort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Enno
2013.05.28. 15:32
Butchy - Detto
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. nemlehet
2013.05.28. 15:34
LoL vs Dota.... Tényleg nagyjából ugyan az, de ha minden áron különbségeket akarunk keresni, akkor talán azt mondhatjuk, hogy a LoL gyorsabb, pörgősebb játékmenetű, sokszor épít a reflexekre és a gyors helyzetfelismerésre, a Dota valamivel lassabb, taktikusabb. (nem mintha a lolban nem kellene taktika magasabb szinten vagy a Dota-ban nem kellenének reflexek). Mondjuk nekem az a tapasztalatom, hogy LoL-ban ritkán kerülsz reménytelen helyzetbe, hogy semmit ne tudj kezdeni az ellenfeleddel, illetve 1 pro ritkán tudja megnyerni a játékot a csapatának. Sokkal jobban tudsz az itemekkel alkalmazkodni az aktuális játékálláshoz mint Dotában, rugalmasabb a játékmenet. SZERINTEM.
Az idiótákról meg... Folyton megy a vita, hogy tényleg hátráltatják-e a jobb játékosokat, de a tapasztalat az, hogy mindig oda kerülsz rankeden ahova való vagy. Én is sokáig másokra fogtam, de aztán elkezdtem megtanulni több poszton játszani, lestem a jobbaktól, hogy mégis hogyan kezelik a hülyéket, elmélyedtem a játékmechanikában és igenis meg lett az eredménye. Az ellenfélnél is ugyan olyan arányban vannak hülyék mint a te csapatodban, legfeljebb ezt te nem látod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Enno
2013.05.28. 15:38
Én is minden poszton tudok játszani és a saját munkám mindig is el is végzem ahogy az elő van írva, de a többi lane meg feedes lesz hála az agyhalottaknak, mikor meg jönnek a team fightok, a répa emberekkel nem lehet össze hangolni semmit meg koordináltan mozogni, a szét farmolt meg feedelt ellenek meg 1-2 hitelik őket utánna meg téged is és annyi. Sajnos sokszor ez a felállás. Hiába vagy egyedül jó 4-5 ellen az nem lesz elég 1 időben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Enno
2013.05.28. 15:39
Ha arányokat kéne nézni , kb 70%ban az alul írt példa jön elő. Néha van 1-2 szerencsésebb sorozat hogy kifogni úgy a meccseket hogy lehet nyerni 8-10 mecset is egymás után de aztán meg jön a hullámvölgy megint.

Kicsit meg is fáradtam ebbe a dologba így most pihentetem 1-2 hónapot. Addig Diablózok cimbikkel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Butchy
2013.05.28. 16:05
Én nem tudok sajnos minden poszton játszani pedig jó lenne
Marad a Top, Support rész de mivel a "cimboráim" nem játszanak már vele így egyedül vagyok kénytelen játszani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Enno
2013.05.28. 17:01
Nem olyan biztos az, melyiken is játszol ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. nemlehet
2013.05.28. 18:57
Én sokáig elég aktív tagja voltam a magyar LoL Communitynek, úgyhogy nem a levegőbe beszélek. Most ezt senki ne vegye támadásnak, de ha több száz meccs alatt nem tudsz rankeden feljebb jutni akkor az a szinted. Az vajon miért van, hogy aki tényleg jó, az ha más accountján játszik akkor rövid idő alatt eléri a main accountja eloját? Lehet, hogy te megnyered a saját laned, de az kevés. Ha simán mindig tudod a saját laned nyerni, akkor szépen lehet menni gankelni, lopni az enemy jungle-t, split pusholni, besegíteni ott ahol esetleg gyenge a csapat, felajánlani lane switch-t, wardozni más lane-t, early dragont elhozni akár soloban akár junglerrel stb. Temafightban nem ordítani, hogy retardok, meg egyből mutolni mindenkit, hanem szépen értelmesen beszélni velük (előbb utóbb lesz eredménye hidd el). Tudni kell alkalmazkodni a játékálláshoz. Ha kell akkor AD carry-ből is rakj tankot, ha meg kell akkor tankból is kell tudni DPS-t rakni. Ezer olyan momentum van amit bizony csak a jobbaktól lehet ellesni és ha leragadsz annál, hogy "de hát én nyertem a lanem, nem az én hibám" akkor nem is fogsz soha megtanulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Enno
2013.05.29. 10:33
miután nyered a lane-d hiába mész szépen genkelni ha a társaid életképtelenek és nem jönnek hiába irsz meg pingelsz nekik amikor még a felállás is jó 1 genkhez, csak ütik a minionokat mint 1 agyhalott zombi.

Nincs mit ragozni rajta 1-2 fecske nem csinál nyarat.

fel jutni goldba meg az fölé már mond valamit , ha olyan szériát fog ki az ember. Aztán a sok búza afker leavelös feedes meg cseszik kommunikálni a team-el emberek miatt utána vissza zuhan az ember szilver végére.

Ha jól játszik az ellen egyénileg is meg teamben is akkor már elég 2 , néha 1 hülye is hogy bukta legyen az egész mecs. Ez így van ilyen a játék függetlenül attól hogy az egyénnek milyen a szintje.

Fórumon is van róla szó hogy még sokszor a gold feletti szinteken is valamiért meg kattan 1-2 ember azt elcseszi az egész game-et a többinek. Szerencsére ott jobban figyelnek az ilyenre mert sok esetben lehet olvasni a bannokról meg acc resetekről ezeknél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Enno
2013.05.29. 10:51
Még a szép zöld ribbonom is elvesztettem ez miatt.
De ez a hullám kb március környékén vette kezdetét előtte absz normális emberekkel találkoztam mind enemy mind saját oldalon, onnantól volt az hogy mind2 oldalon egyre több volt az olyan egyén aki dobta a meccset a csapatának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. YellowFlas...
2013.05.29. 11:55
Már Season 1 óta LoL-ozom (most kezdődött el nemrég a Season 3), de valahogy nem tudom megunni. Mindig van valami, ami miatt jó kedvvel ülök le játszani (új hős, esetleg új map). Pár hónap alatt megtanultam, hogy nem érdemes idegeskedni, ragelni a játékon. Ha hülye emberekkel játszol, próbálj meg velük értelmesen beszélni, adj nekik tippeket stb. De ez a fő igazság: Ha nem tudsz semmi értelmeset, kedveset mondani, inkább ne mondj semmit. Nem éri meg egy játék miatt idegesnek lenni, meg kell tanulni lekakkantani az embereket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Enno
2013.05.29. 12:27
Így van, talán segít rajtuk ha szólsz pár szót. Aztán játék végén report ignore. Idegeskedni nem szoktam rajtuk, attól előrébb nem leszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Butchy
2013.05.29. 13:15
Na ja már az első perc alatt kiderül hogy milyenek és ha idióták akkor megy az ignore az elején és nyugodtan játszom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Enno
2013.05.29. 13:53
kb 10meccsből 2-3 esetben van az hogy kis ráhatással még használható lesz az ember aki amúgy feedelésen felül mást nem nagyon tesz. De akkor is max ha tank, targetdummy-nak jó teamfighton azt annyi azért is szoktam a játék végén ignorálni ilyeneket. Csak sokszor az a baj ha szól nekik az ember még ő lesz a noob =%+"=+% hogy szólt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomchee
2013.05.29. 15:13
Lehet játszani a játékot offenzíven és defenzíven is. Ha teszem azt a csapatod jó része defenzív, de ha te offenzív játékstílushoz szoktál azokkal akikkel játszol, akkor azon a meccsen te leszel a "n00bidióta". Szóval randomokkal mindig lesz valaki akinek a játékstílusa el üt a többiekétől, így ő lesz a "randomn00b".

Tanulság: Ne játsz rankedet randomokkal (vagy ha igen ne panaszkodj )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Enno
2013.05.29. 15:17
értelmesebb emberek a többséghez alkalmazkodnak normális esetben.
Az offensive baromra a legjobb példa mikor az ADC akar engagelni teamfightot na azt szeressük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomchee
2013.05.29. 15:59
az nem offezív játékstílus... az szimplán idióta bár szerencsére én ritkán látok olyat h papír keménykedik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Enno
2013.05.29. 16:19
Sajnos én sokat láttam belőle és még ő nerdrage-el hogy noob vagy hogy ő meghal
Azért most pihentetem is kicsit a dolgot inkább max botos match az IP ért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YellowFlas... Enno
2013.05.29. 19:00
Igen-igen. Aztán még Ő van felháborodva, hogy miért nem fedezzük... Szeretnivalóak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!