iPon Hírek

Új Lian Li és ASKTech számítógépházak érkeztek

Dátum | 2012. 03. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASKTech egy média center kuckóval jelentkezik, ezzel szemben a Lian Li inkább az adattároló központként funkciónáló számítógép konfigurációk építőinek próbál kedvezni.

ASKtech számítógépház kompakt konfigurációk és házimozi számítógépek építéséhez


Az ASKTech ALTO NT-TX1000/AC200BK termékkóddal ellátott pici számítógépháza mini-ITX formátumú alaplapokat fogad és 380 x 268 x 66 milliméteres mérettel rendelkezik. A házimozi erősítőre hasonlító kuckó szálcsiszolt, anodizált alumíniumborítással érkezik és SECC acélvázra épül. A gyártó egy 200 wattos tápegységgel dobja piacra az újdonságot, amellyel kétmagos, illetve alacsony feszültség mellett üzemelő négymagos processzor alkalmazására egyaránt van lehetőség. A kivehető merevlemezkeret egy 3,5 colos HDD és egy vékony optikai meghajtó számára kínál helyet.


A ház belsejében maximum 40 milliméter magas processzorhűtőt használhatunk – ennek a kitételnek az Intel alacsony TDP-vel rendelkező processzoraihoz járó hűtő maradéktalanul megfelel. Az előlapon semmiféle portot vagy csatlakozót nem találunk, csak egy furatot, ahova a távirányítóhoz tartozó infravörös vevőt tudjuk beszerelni. Utóbbit egy opcionális csomag részeként megkaphatjuk: a csomagban az NT-IMON100 infravörös távirányító foglal helyet, amely Windows Media Center kompatibilis.


Az újdonság a sok-sok szellőzőnek köszönhetően jól szellőzik, de ha a természetes szellőzésre rá szeretnénk egy picit segíteni, akkor 40 milliméteres átmérőjű ventilátorokkal javíthatjuk a légmozgást.


Az ASKTech új média center háza már kapható kereskedelmi forgalomban: a termékért Japánban 102 amerikai dollárnak megfelelő japán jent kell letenni az asztalra.

A Lian Li tervezői az adattároló központként funkcionáló PC-k építőinek kedveznek


A Lian Li kínálata a PC-Q12-es és a PC-Q18-as kuckóval bővült, amelyek mindketten Mini-ITX formátumú alaplapok fogadására képesek, ám egyéb tekintetben már különböznek egymástól. A két termék szálcsiszolt, anodizált borítással rendelkezik, mindketten letisztult dizájnnal bírnak és könnyedén levehető oldallapok segítségével könnyítik meg az esetlegesen előforduló, szereléssel kapcsolatos munkálatokat.


A P-Q12-es modell extrém kompakt felépítésével próbál majd hódítani. A 88 x 365 x 208 milliméteres mérettel érkező kuckó súlya nem több, mint 2,4 kilogramm. A feketében és ezüstben egyaránt forgalomba kerülő ház belsejében négy darab 2,5 colos formátumú merevlemez, illetve SSD meghajtó elhelyezésére van mód. A ház PCI bővítőhelyeket nem kínál és külső 3,5 colos, illetve 5,25 colos bővítőhelyekkel sem rendelkezik.


Az előlapon a bekapcsoló gombon kívül két darab USB 3.0-s portot találunk. A függőlegesen és vízszintesen egyaránt elhelyezhető számítógépház egyetlen egy rendszerhűtő ventilátorral rendelkezik, amely közvetlenül az alaplapra fújja a hideg levegőt. A helytakarékos házban maximum 55 milliméter magas processzorhűtő fér el.


A kompakt kuckó 159 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető. Az említett összegért 80 milliméteres átmérőjű rendszerhűtővel ellátott, 300 wattos teljesítményt biztosító tápegységet is kapunk a házhoz.

A másik újdonság már a PC-Q18-as típusjelzést kapta. Ez a modell nagyobb és így több bővítőhelyet is kínál, mint fentebb bemutatott társa. A 199 x 290 x 365 milliméteres mérettel, illetve 3,35 kilogrammos súllyal rendelkező kuckó szintén alkalmas kompakt számítógép konfigurációk építésére, ám ennél a modellnél már egy picit több lehetőségünk van, mint a PC-Q12-esnél.


A feketében és ezüstben érkező kuckó egy 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyet kínál, előlapi  portjai között pedig két USB 3.0-s csatlakozót és a szokásos audió csatlakozókat találjuk. A ház belsejében 4 darab 3,5 hüvelykes adattárolót hot-swap HDD keretekben tárolhatunk, így akár a rendszer működése közben is cserélhetünk merevlemezt, ha szükséges – és persze, ha a konfiguráció támogatja. A felsoroltakon kívül további 2 darab 3,5 colos adattároló elhelyezésére is lehetőség van, de ezeket a bővítőhelyeket igény esetén akár 3 darab 2,5 colos adattároló beszerelésére is felhasználhatjuk.


A mini-ITX alaplapokhoz készített kuckó két darab PCI bővítőhellyel áll a felhasználók rendelkezésére. A mérnökök két darab 140 milliméteres átmérőjű ventilátorral látták el a terméket: az egyik ventilátor a ház elején, míg a másik a ház tetején lapul. A megfelelő szellőzéshez a perforált előlap is hozzájárul. A hátban 340 milliméternyi hely áll a videokártya rendelkezésére. A kuckó 160 milliméter magas processzorhűtő és 160 milliméter hosszú tápegység alkalmazását teszi lehetővé.


A PC-Q18-as modell szintén 159 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba. A két új ház a gyártó hivatalos közleménye szerint április végén kerül az üzletek polcaira az Amerikai Egyesül Államok és Kanada területén. Európáról nem szól a fáma.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Heroes27
2012.03.29. 13:03
kígyózó sorok fognak érte állni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Pipi
2012.03.29. 14:11
Biztos a mai világba csak úgy költik a pénz manapság hallom megvegyem ezt a csokit ennyit erről
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Hawaii
2012.03.29. 15:08
Sőt! Egyes elmaradott helyeken nem hogy a csokit, de még az írásjelekkel tagolt, értelmes mondatokat sem képesek a rendelkezésre álló erőforrásokból kigazdálkodni. Ez az igazán elszomorító.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thedevelop...
2012.03.29. 22:06
Hawaii: true, true.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zodiac83
2012.03.30. 19:22
Hawaaii: Kár, hogy itt nem lehet pontozni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2012.03.30. 20:05
Az ASKTech ALTO NT-TX1000/AC200BK egész jól mutat. A 200W-os táppal pont jó egy kis netezős géphez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!