iPon Hírek

Új Lian Li ház: itt a PC-B25S

Dátum | 2010. 05. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Lian Li műhelyéből meglepő rendszerességgel érkeznek az újabbnál-újabb számítógépházak. A gyártó most egy közepes méretű toronyházat (mid tower) mutatott be, amely fekete szálcsiszolt alumínium borítással bír és teljes egészében alumínium szerkezetre épül.

Lian Li PC-B25S
A PC-B25S típusjelzéssel ellátott modell szerszámmentes szerelést kínál és bővítőhelyek, illetve szellőzés tekintetében sincs semmi oka szégyenkezni. A gyártó az egyes bővítőhelyeket gumi lapkákkal látta el, hogy a meghajtók által keltett rezgés ne tudjon átterjedni a ház többi részére, így a rendszer csendesen működhessen, a HDD-k esetében pedig speciális, gumigyűrűvel ellátott csavarok segítségével próbálják csökkenteni a házra átterjedő rezgések mértékét. A merevlemezek tartó konzolja összesen hat darab 3,5 hüvelykes meghajtó fogadására képes, míg 5,25 hüvelykes meghajtóból összesen hármat helyezhetünk el a termékben.

Lian Li PC-B25S - A beltér.
Az egyik 5,25 hüvelykes bővítőhelyet a mellékelt 5,25”->3,5” átalakító keretnek köszönhetően 3,5 hüvelykes külső egységek beszerelésére is használhatjuk. A tápegység ezúttal is a ház hátulján, alul foglal helyet, a táp alatt egy szűrővel ellátott szellőző és néhány rezgéselnyelő gumi lapka kapott helyet. A tápegység speciális, csavarmentes rögzítő mechanizmus segítségével marad a helyén.

Zajszigetelés.Szellőző PCI takarólemezekGumírozott HDD felfüggesztés.


Az újdonság 210 x 545 x 490 mm-es mérettel és 7,2 Kg-os súllyal bír, a ház micro-ATX, illetve hagyományos ATX alaplapok fogadására lett felkészítve. A ház belsejében fejlett kábel menedzsment segítségével akadályozhatjuk meg a kábeldzsungel kialakulását, ami amellett, hogy nem szép, még a hűtés hatásfokát is rontja.

Ventilátorfordulatszám-szabályzóElőlapi portokNyítható tető borítás.


Ha már szóba került a hűtés: a ház elején két darab, egyenként 120 mm-es átmérővel rendelkező ventilátor foglal helyet, míg a ház tetején két darab 140 mm-es átmérőjű légkeverő teljesít szolgálatot, amelyeknél egy háromállású ventilátorfordulatszám-szabályzó kapcsolót is találunk. A ház hátulján egyetlen 120 mm-es légkeverő van. A hátsó ventilátor alatt két furat is jelen van, ezek a folyadékhűtő rendszer építésekor, külső hőleadó radiátor alkalmazásakor jöhetnek jól.  A gyártó a rendszer halk működésének érdekében polifoam bevonatot alkalmazott a ház elején, oldalán és tetején.

Így lehet USB 3.0-s előlapi portunk.
A ház tetején találjuk a bekapcsoló- és reset gombokat, valamint a szokásos csatlakozókat, amelyek között egy eSATA, két USB 3.0-s és egy fejhallgató kimenet, valamint egy mikrofon bemenet bújik meg.

A Lian Li PC-B25S hamarosan megjelenik az üzletek polcain, a ház ajánlott végfelhasználói ára 289 dollár lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. tszaboo
2010.05.14. 12:55
Eléggé átgondolatlan a ház. Nevetséges az USB előrevezetése, ennél a codegen is jobb. Csúnya az előlapja, meg hangszigetel, máshol meg ott a nagy lyukak... Meg a winyók ennyi erővel nézhetnének befele, ott is elmehetnének a kábelek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csokad
2010.05.14. 13:28
őőő. csúnya? IGEN! (szerintem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NimKorko
2010.05.14. 14:02
tszaboo!
A nagy lyukakat mire érted? Az előlap oldalán azért vannak, hogy a szerencsétlen ventik valahogy be is szívják a magukon átpréselt levegőt. Az előlapja egy régebbi típusukra emlékeztet és szerintem kifejezetten elegáns. Kinek a pap, kinek a paplan.

Amúgy meg szerintem nem néz ki rosszul, habár az Armored széria jobb, vagy a Lancool Dragonlord. Habár lehet ez is az Armored szériához akarna tartozni. Mindegy végülis, mert drága lesz úgy is. Színesfém az drága, főleg az alumínium.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dongo84
2010.05.14. 14:10
Szerintem sem rossz, bár nagyon hasonlít valóban a Lancool-okra...a codegenre kíváncsi lennék, hogyan vezeti ki előlapra az USB 3.0-át . Szerintem sehogy. Te még a régebbi USB-re ergó a 1.0-ra meg a 2.0-ra gondolsz. Ha az USB 3.0 csatlakozó is lesz alaplapra integrálva nem kell ezzel a hátsó elvezetéssel bíbelődni.
Én amibe bele tudnék kötni azt már előttem leírták. Mármint, hogy a HDD-ket valóban megfordítva kellene használni. Bár az alumíniumot könnyű megmunkálni.. seperc alatt moddolsz rá kábelelvezető nyílásokat.
Jah meg ha már a ház külsejét ilyen szép feketére csinálták akkor a belseje is lehetne fekete...
Szerintem ár/teljesítmény/szerelhetőség/súly/egyéb kategóriában még mindig az CM ATCS 840 viszi a prímet a számítógépházak között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. OrvAjn69
2010.05.14. 17:39
Jajj. Naggyon ronda!! Persze ez az én véleményem.
Én mától boldog tulajdonosa vagyok egy Cooler Master CM 690 II Advanced-nek! És baromira király!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. adam0205
2010.05.15. 11:29
Nem attól drága, hogy alumínium hanem, hogy Lian Li (milyen idióta név már? LOL). Én 17 ropiért vettem a full alumínium, szálcsiszolt előlapú Sigma házamat, érdekes nem volt iylen drága, pedig külföldön az is ismert márka.

Egyébként ez a ház meg: Vótmá'.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csokad dongo...
2010.05.15. 12:49
szerintem köze nincs a Lancoolokhoz főleg nema K Dragon szériához. inkább Cm-re hasonlít, de az eleje nagyon csúnya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!