iPon Hírek

Új LightScribe-os ASUS DVD-író

Dátum | 2008. 01. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az ASUS bemutatta legújabb DVD-íróját, amely számos innovatív funkcióval lett felruházva. Az újdonság a DRW-2014S1/S1T típusjelzést viseli, a meghajtó támogatja a LightScribe technológiát, valamint számos egyéb, az ASUS által kifejlesztett eljárást is.


Az ASUS legfrissebb DVD-írója 14x-es sebességgel pörköli a DVD-RAM lemezeket, a DVD +/-R adathordozókat 20x-os, a DVD-RW lemezeket 6x-os, míg a DVD+RW korongokat 8x-os tempóval írja. A meghajtó természetesen a kétrétegű adathordozókat is kezeli, ezeket a lemezeket 8x-os sebességgel képes írni. A DRW-2014S1/S1T rendelkezik az Over-Speed burning eljárás támogatásával is, ennek köszönhetően egy 2,4x-es DL lemezt képes akár 8x-os tempóval is megírni, ezáltal körülbelül 29 percet spórol meg az írási folyamat idejéből.

A meghajtóból IDE és SATA csatolófelüttel ellátott változat egyaránt forgalomba kerül, az egyes modellek 2 MB-os bufferrel lesznek felvértezve. Az ASUS DRW-2014S1/S1T ezen kívül támogatja a Flextralink eljárást is, amely az írás minőségét javítja, de rendelkezik a FlextraSpeed technológia támogatásával is, ez utóbbi az optimális írási sebesség kiválasztásában segít.

Az ASUS DRW-2014S1/S1T hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül, a termék várható végfelhasználói árával kapcsolatban azonban nem szolgált információval a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Hellpeter
2012.01.27. 09:37
ez a Media Player Classic már támogatja a 16:10-es képarányt? vagy van ehhez vmi plugin?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!