iPon Hírek

Új MacBook Pro a láthatáron?

Dátum | 2008. 07. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Nem kizárt, hogy az Apple legújabb generációs MacBook Pro-ját láthatjuk ezen a tajvani eredetű képen; a hírek szerint ugyanis ez már a prototípus burkolatát ábrázolja, és a kép mellett pedig további (bár nem túl részletes) információk is előkerültek.


Ezek szerint az új Pro-k akkumulátora legalábbis formára eltérő lesz az eddigiektől (négyzetes helyett téglalap-alakú), bár arról nem szól a fáma, hogy a teljesítményére ez hogyan hat ki - a billentyűzete pedig várhatóan éppúgy az Air-ére üt majd (bár kép ezekről az alkatóelemekről sajnos nincs), ahogy az egész dizájn is láthatólag annak a koppintására törekszik.

A forrás földrajzi helyzetéből kiindulva azonban mégsem zárható ki a dolog hitelessége, elvégre a tajvani és a kínai cégek rendszeresen dolgoznak az Apple-nek, állítják össze a gépeiket és szerkentyűiket; ilyen cégek például az ASUS, a Hon Hai Precision és a Quanta - bár a fotó elvileg nem ezektől származik. Szintén valamennyire alátámasztja a termékkínálat-újítás lehetőségét a nemrégiben végrehajtott csendes árcsökkentés is, ami szolgálhatta ugyan kizárólag a versenyképesség javítását is, de nem zárható ki az sem, hogy egyben új termékeknek "csináltak helyet" az árlistában.

Mi több, elég régóta keringenek az arra utaló hírek, hogy az Apple a termékei jelentős újratervezésére készül a közeljövőben - amelynek időpontja pedig sokak szerint nem sokkal az Intel Centrino 2-es laptop-platformjának, és az ahhoz tartozó mobil processzorok elérhetővé válása utánra tehető, mivel az újítások várhatóan nagyrészt ezeken alapulnak majd. Hasonló változtatások várhatóak a hagyományos MacBookok esetében is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások