iPon Hírek

Új MacBook Pro Retina kijelzővel és USB 3.0 támogatással?

Dátum | 2012. 05. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A pletykák szerint az Apple műhelyében már elkészült egy különleges, 15 colos képátlójú Retina kijelzőt alkalmazó MacBook Pro noteszgép, amely jelenleg forgalomban lévő társainál vékonyabb, mégis strapabíróbb házzal érkezik.

Az az információ, miszerint az újdonság nem csak Thunderbolt porttal, de USB 3.0-s támogatással is rendelkezni fog, nem tűnik furcsaságnak, hiszen a noteszgép hetes sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplappal érkezik, amelynek PCH-ja beépített USB 3.0-s vezérlőt is kínál. Úgy néz ki tehát, hogy végre eljön az USB 3.0-s támogatás ideje is a Maceseknek.


Ennél azonban sokkal érdekesebb a Retina kijelző, amelyről a Max OS X Lion 10.7.4, valamint a Mountain Lion bétája is elárult egyet s mást. A szemfüles kutakodók utalást találtak arra, hogy a Retina kijelzővel ellátott MacBook Pro esetében a megjelenítő többféle felbontás-módot támogat majd, amelyek között szabadon váltogathatnak majd a felhasználók annak megfelelően, hogy éppen milyen felbontásra van szükség. Apró csavar, hogy a felbontásokat nem értékek, hanem jelzők jelölik: a beállítások között lesz kicsi, nagy és optimális felbontás. Éppen ezért az eddig kinyert információkból a pontos felbontás nem derül ki, de valószínűleg az előd négyszeresére számíthatunk.

A kiszivárgott információk szerint a szóban forgó 15 colos MacBook Pro esetében négymagos, 45 wattos TDP-vel rendelkező Core i7-3820QM típusú Ivy Bridge modell tölti majd be a processzor szerepét. Reméljük, hogy hamarosan további részletek is kiszivárognak az új noteszgépekkel kapcsolatban. A jelek szerint egyébként június 11-én mutatkozhatnak be az új konfigurációk, méghozzá a Worldwide Developer Conference alkalmával.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. hpeter105
2012.05.15. 09:25
Az komoly, a kérdés, hogy mennyit dob majd az árán, mert a célközönségnek is számít +/-100k
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. franc0
2012.05.15. 09:40
Még vékonyabb gépben 45W TDP-s quad? Ráütsz két tojást, megsül a reggeli.
Szóval ezt azért nem hiszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. davidrt
2012.05.15. 10:29
Asszem megvan az álom laptopom, már csak 1 dolgot kell tenni: Megnyerni az 5-ös lottót! De ha megnyerem, ti is kaptok egyet
Viccet tényleg félretéve, fotósoknak, videószerkesztőknek, zenei producereknek (mondjuk nekik kevésbé) biztos nagyon jó ez az új szuper képernyő! Meg az igényesebb és ezt megfizetni képes réteg is venni fogja. Az átlagfelhasználó sem anyagilag sem igényekben nem jut el idáig, sajnos! Én meg akkor elkezdek lottózni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DogTheDog
2012.05.15. 10:33
A retina Display talan meglesz,de az USB 3.0 szerintem kerdeses.Az elodjeinel hogyan lehet a haz strapabirobb,mar azon is athajthat egy kocsi.

hpeter:az arerzekenyeknek jon az olcso macbook is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DogTheDog
2012.05.15. 16:44
Mi az hogy puli?
Mi ez a nagy hazafiaskodas?
Miert nem rogton egy zsak kalocsai edesnemes?
Meg mi az hogy roller?
Nem magyar szurke akart az lenni?
Meg a bajuszpodro sofor menteben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. fekszi
2012.05.15. 21:43
Nagyon szimpatikus, de egy dologról senki nem beszélt, mégpedig az ekkora felbontáshoz kellő grafikai teljesítményről. Nem hiszem, hogy egy beépített intel hd graph xxxx ki tudja majd szolgálni a 4x-es felbontást tűrhető minőségben. Esetleg visszajön egy alap kategóriában is megjelenő extra gpu? Ami az árakat valószínűleg feljebb fogja nyomni, ha nem akkor az apple nyeresége csökken, amivel a szuper nyereség mutatói romlani fognak és ez nem vallana az apple-re. Tehát vagy kacsa a hír, vagy a felhasználóknak kell még többet fizetni érte. Ha pedig ezt mind a jelenlegi áron fogják eladni(bár ha más termékekre gondolok láttunk már ilyet), akkor az apple ellenségek visszavehetnek majd a magas árak miatti szidáson, mert 350 ezeret már fog érni ez a config.(Hogy az eredeti dollár áráról és az USA keresetről ne is mondjak semmit)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. franc0 feksz...
2012.05.15. 21:58
nVidia GPU lesz benne a hírek szerint.
Mondjuk nekem az Ivy IGP is bőven sok lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fekszi
2012.05.16. 08:11
Aki nem kezdett el számolgatni, annak itt a 4x-es felbontással kapott szám: 1280x800» 5120x3200. Ez nem enyhén brutális felbontás. Ehhez már nagyon erős gpu kell, csak ahhoz hogy a mai szinten tartsák a grafikai teljesítményt (kb lehetetlen mivel kb 4x erősebb gpu is kéne, márpedig az erős gpukat az apple mindig kifelejti a gépeiből (lásd pl.:mac pro. 5770 lol persze majd 1000 dollár felárért belerakják a legerősebbet is, de akkor is gáz, hogy egy millió körüli gépbe egy alsó/közép kategóriás kártyát raktak.) Ettől félek a macbookoknál is. Hátha a nagy felbontás majd rákényszerítő őket. Esetleg még van egy elméletem: tudatosan raktak gyengébb gpu-t a gépekbe, hogy amikor megjelenik a retina felbontás, akkor a jelenlegi teljesítmény megmaradhasson egy erős kártyával. Az apple-ből kinézem, hogy már 4-5 éve betervezték előre. Kíváncsi leszek. Egyébként a következő nagy dobása a retina cinema display lenne Szerintem ez is be fog következni hamarosan. Ha pedig ő bevezeti akkor elkezdenek majd seregleni más gyártóktól is az ilyen felbontás tv-k monitorok és számítógépek. Ebből pedig az következik, hogy még mindig az apple a fejlődés mozgató rugója.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fekszi
2012.05.16. 08:16
Kicsit benéztem, amit én számoltam az már nem a 4x-es felbontás. Csak duplázni kell. 2560x1600. Ez nem is olyan sok Így a gpu lehet fogja bírni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. malvoisen
2012.05.16. 09:57
Azért senki ne dobja el a haját, már az Intel GMA X4500 HD is kihajtotta ezt a felbontást.

http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/mainstream-chipsets/g41-express-chipset.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!