iPon Hírek

Új Marvell SoC a következő generációs Google TV-hez (is)

Dátum | 2012. 07. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A szóban forgó SoC egység az ARMADA 1500 HD Media SoC nevet kapta és gyártója szerint kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy az OEM partnerek még magával ragadóbb felhasználói élményt biztosíthassanak Google TV 2.0 platformra alapozó megoldásaik, illetve egyéb termékeik segítségével.

Az új System-on-Chip egység – amely már a Google házon belüli jóváhagyási folyamatán is keresztülverekedte magát – nem csak nagy teljesítményt, de magas energiahatékonyság melletti működést és alacsony előállítási költséget is kínál. A Marvell szerint az ARMADA 1500-as chip az első olyan ARM alapú platform részét képezi, amit több OEM partner is fel fog használni és amely egyúttal a Google TV-ben történő alkalmazás követelményeinek is maradéktalanul megfelel. Maga a SoC egyébként ARM v7 kompatibilis PJ4B SMP típusú szuperskalár kétmagos processzort használ, amely számítógép-szerű teljesítményt biztosít az adott rendszer számára. A gyártó állítása szerint az új SoC több, mint 6000 Dhrystone MIPS-os számítási teljesítményt kínál.


A SoC belsejében egy Qdeo videó feldolgozó chip is megbújik, ami HD és 3D támogatást egyaránt kínál, de emellett az adott tartalom skálázására, zajszűrésre, deinterlace funkcióra, az alacsony bitrátájú internetes videó streamek minőségének feljavítására, valamint kontraszt- és színjavításra is hatékonyan bevethető.

Az ARMADA 1500-as SoC ezen kívül VMeta egységgel is bír, ami többformátumú videó dekódolást, kódolást és átkódolást tesz lehetővé. A VMeta motor egyszerre akár két, egymástól független 1080p-s stream dekódolására is képes. A SoC persze ezzel együtt a webböngészéssel kapcsolatos feladatokkal is megbirkózik, sőt, még Flash támogatást is kínál.

A Marvell ARMADA 1500-as SoC egységével felszerelt újdonságok várható érkezésével kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk. Az ARMADA 1500 egyébként a Google TV 2.0-s platform mellett Blu-ray lejátszókban, HD set-top-boxokban, digitális média adapterekben és hálózati DTV platformokban egyaránt helyet kaphat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. nyerek01
2012.07.02. 19:14
Vagy berakható egy tábla dokkolójába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hmisi
2012.07.02. 19:20
A google tv az softver ugye, nem hardver?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!