iPon Hírek

Új MediaPaddal rukkolt elő a Huawei

Dátum | 2016. 04. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Tovább bővítette készülékkínálatát a Huawei; ezúttal egy új táblagépről rántotta le a leplet a vállalat, ami azoknak kedvezhet, akik a nagyobb méretű modelleket részesítik előnyben. A sikeres pályát maga mögött tudó MediaPad termékcsalád új tagja a T2 10.0 Pro azonosítóval kerül forgalomba.
Az eszköz nevéből azonnal kiderül, hogy tízhüvelykes képátlóval rendelkező készülékről beszélhetünk, ami kiváló képminőséget fog nyújtani. A vásárlókat 1920 x 1200 képpontos felbontás, 800:1-hez kontrasztarány, szélest betekintési szögek, szép színvilág és megfelelő fényerőség (300 nit) várja majd. A részletgazdag képen nemcsak a multimédiás tartalmak fognak maradandó élményt nyújtani, hanem akár olvasni is kényelmesen lehet majd rajta, egyáltalán nem kell pixeles látvánnyal számolni. Üröm az örömben, hogy a tablet bekapcsolását követően az Android 5.1 fogadja majd a felhasználókat. A szoftveres oldalon annyi pozitívumot lehet kiemelni, hogy a kiöregedő félben levő Lollipopra az Emotion UI felhasználói felület került – igaz, ennek is csak a régebbi, 3.1-es verziója –, ami sok pluszt ad majd hozzá a MediaPad T2 10.0 Pro nyújtotta élményhez. A kamerákkal szemben sosem kell nagy elvárásokat támasztani egy táblánál, de itt a Huawei gépe kitett magáért. Az előlapon egy 2 megapixeles megoldás fedezhető fel, a hátoldalán pedig már egy 8 MPixeles képalkotó található. A videóhívások nem hozzák zavarba, akár Full HD minőséget is nyújthat az új MediaPad, és az emlékezetes pillanatokat is elfogadható eredménnyel örökíti meg. Még akár este is munkára lehet fogni, mert a főkamera F/2.0-s rekesszel társul, és van mellette egy LED-es segédfény.
A Huawei egy viszonylag költséghatékony, de egyáltalán nem gyenge központi chipre húzta fel az újdonságát. A nyolcmagos, Snapdragon 616 besorolású MSM8939v2 tevékenykedik a gépezetben, ami 1,2 és 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagoknak ad otthont, illetve ki kell még térni az Adreno 405 IGP-re, ami a grafikus feladatok végrehajtásán dolgozik majd. A MediaPad T2 10.0 Pro több kivitelben is elérhető lesz a RAM és a tárhely tekintetében. A rendszernek 2 vagy 3 GB-nyi memória áll majd a rendelkezésére, mindkét eset optimális lesz a mindennapos feladatok ellátására, ilyen téren aligha lehet majd panasz a szerkezetre. A háttértár kapacitása pedig lehet 16 vagy 32 GB-os, és ez ráadásul nem is kötött, szóval bátran bővíthetik a felhasználók a masinát memóriakártya hozzáadásával. Az új MediaPad opcionálisan még 4G LTE hálózati modemmel is meg lesz toldva, ennek köszönhetően olyanok is örömmel nevezhetnek be rá, akik nap mint nap ingáznak. A Wi-Fi (ez akár 433 Mbps-os letöltési sebességet is biztosíthat) és a Bluetooth mellett pedig még GPS vevő is van a táblagép tarsolyában, tehát navigálásnál is jó hasznát lehet venni.
Letisztultság jellemzi a Huawei friss masináját, de az anyaghasználatot tekintve nem érdemes különösebben kiemelkedő élményre számítani. Nagyrészt műanyagból van a burkolat, egyedül a pereme tűnik fémesnek, de talán ez a rész is csak egy ügyesen kialakított plasztik felület. A Huawei a lehető legjobb hangzásról is szeretett volna gondoskodni, ennek érdekében egy sztereó hangszórópárossal megtoldva küldte bevetésre a vasat. A fizikai jellemzőit tekintve átlagosnak ígérkezik a MediaPad T2 10.0 Pro, 8,5 milliméter vastag és egy hajszállal, de még éppen befér a félkilós határ alá (495 g). Az érdeklődők fekete vagy fehér színben vásárolhatják majd meg a sikervárományost. A tablet remek üzemidővel fog szolgálni, ugyanis a hátlapja mögött egy 6660 mAh-s akkumulátor lapul.
A Huawei MediaPad T2 10.0 Pro debütálásának időpontjáról nincs információnk, és sajnos ugyanez a helyzet az ajánlott fogyasztói árral kapcsolatban is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. idArns
2016.04.12. 19:17
gusztusos kis tábla
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!