iPon Hírek

Új memória csomagok Kingston és Mushkin-módra

Dátum | 2010. 03. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A sok új alaplap és videokártya mellett a memória csomagok piacán is megindult a pezsgés: a Kingston új, alacsony feszültséggel üzemelő DDR3-as memóriacsomagokkal készült, míg a Mushkin inkább a tuning szerelmeseinek próbál kedveskedni új DDR2-es és DDR3-as készleteivel.

A Kingston feszültség tekintetében szakít a JEDEC szabvánnyal


A gyártó új, HyperX LoVo sorozatba tartozó memóriacsomagjai a szabványos 1,5V-os üzemi feszültség helyett 1,25V-on, illetve 1,35V-on üzemelnek, így nem kell félni, hogy túllépjük az Intel által meghatározott 1,65V-os limitet a Nehalem alapú központi egységeknél. Az újdonságok közül két csomag rendelkezik XMP (eXtreme Memory Profile) támogatással is, így az XMP-képes alaplapok esetében a memória behelyezése után a rendszer automatikusan beállítja a gyártó által megadott feszültség, időzítés és órajel paramétereket. Természetesen az XMP támogatás hiánya sem jelenti azt, hogy a modulokat nem használhatjuk rendszerünkhöz: ekkor az SPD profil lép érvénybe és a modulok a JEDEC szabvány ajánlásainak megfelelően üzemelnek, a gyártó által ajánlott értékeket pedig saját kezűleg kell beállítanunk a BIOS-ban. Az új csomagok minden tagja CL9-9-9-27-es időzítéssel üzemel.


Az új csomagok HyperX sorozatú, alumíniumból hűtéssel büszkélkednek, és zöld színvilágban pompáznak. A termékek órajelek tekintetében 1333 MHz-től egészen 1866 MHz-ig kínálnak megoldást a memória után kutatók vásárlók számára. A termékek közül az 1333 MHz-es csomag 154 dollárba, az 1600 MHz-es KIT pedig 158 dollárba kerül. Az XMP profillal is felvértezett 1600 MHz-es KIT 203 dollárért vásárolható meg csak úgy, mint 1866 MHz-es társa. Ez utóbbi csomagok közül az egyik árát szinte biztosan elírták.

A Mushkin bemutatta Ridgeback memória sorozatát


A Mushkin kínálatában mostantól Ridgeback sorozatú modulokkal is találkozhatunk, ha DDR2-es vagy DDR3-as memória csomagokra vadászunk. Az új termékeken a Ridgeback névre keresztelt hűtőborda kapott helyet, amely próbálja hatékonyan és gyorsan leadni a memória chipek által termelt hőt. Az alacsony profilú hűtőbordák a gyártó állítása szerint sokkal hatékonyabbak, mint a sokkal testesebb és vastagabb hűtők, ugyanis gyorsabban átadják környezetüknek a chipek hőjét.  

Az új családban első körben egy DDR2-es és három DDR3-as memória csomag kapott helyet. A DDR3-as újdonságok között - a Kingstonnal ellentétben - két- és háromutas csomagok egyaránt jelen vannak, ez utóbbiak az X58-as alaplappal szerelt konfigurációk esetében jöhetnek jól. Az egységek specifikációival és áraival kapcsolatban a fenti felsorolás ad részletes információkat. Az Ridgeback sorozat tagjai hamarosan megjelennek az üzletek polcain.

Az új hűtés felépítése.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. csab959
2010.03.03. 21:17
Nem rossz a két utolsó Mushkin időzítése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pal07
2010.03.04. 00:32
Jók az a Mushkin.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Melkor
2010.03.04. 09:12
Én ezzel szemezgetek [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fzoltan
2010.03.04. 21:57
megnyalhatják a memóriagyártók a sót, én nyáron vettem 17e-ért 2x2 Gb 1600-as OCZ Goldot, most meg a legolcsóbb helyen is kb. 2,5x annyi ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!