iPon Hírek

Új mini-ITX lapokat készít az Intel

Dátum | 2008. 04. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Amennyiben új Mini-ITX lapok kerülnek szóba, akkor sokak számára egyből a VIA neve ugorhat be az újdonságokkal kapcsolatban. Most úgy tűnik, hogy az Intel újabb termékekkel próbálja erősíteni jelenlétét a Mini-ITX szektorban, ugyanis tajvani alaplapgyártók két új Intel Mini-ITX alaplapról számoltak. be. Az egyik lap Elko, míg a másik Fly Creek kódnevet visel.


Az Elko névvel ellátott alaplap a jó öreg Intel 945GC lapkakészletre épül, míg a Fly Creek esetében egy integrált GMA X3500-as videó vezérlővel ellátott G35-ös chipszetet alkalmaz a gyártó. Az Intel egyik munkatársának nyilatkozata alapján kiderül, hogy a vállalat a kisméretű számítógépek iránti fokozódó igények miatt dönt a két új alaplap piacra dobása mellett. Az álláspontok szerint a nettopok, azaz a kicsi és olcsó notebookok, mint amilyen az Eee PC, nem felelnek meg a belépő szintű multimédia piac igényeinek.

Az Intel távlati tervei között szerepel, hogy a Micro ATX formátummal rendelkező alaplapjait a Mini-ITX megoldások fogják felváltani, így a jövőben Mini-ITX alaplappal szerelt olcsó konfigurációk lesznek jelen a belépő szintű multimédiás PC-k piacán. A lépésnek azért is van nagy jelentősége, mert a Mini-ITX alaplapok kisebbek, mint Micro-ATX-es társaik, így ideális konfigurációt alkothatnak egy olyan olcsó, alacsony energiafelhasználás mellett üzemelő processzorral, mint az Intel Atom.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.04.25. 16:15
Nah ez az... Majd meglátjuk, hogy végül is milyen áron kerülnek majd forgalomba a lapok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!