iPon Hírek

Új mobil processzorok a láthatáron az Inteltől

Dátum | 2012. 12. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A friss információk a HP Pavilion g6-os és g7-es noteszgépeihez tartozó, karbantartási- és szervizutasításokat tartalmazó dokumentumból származnak. A két új mobil processzor mellett a következő év első negyedévében több egyéb, érdekes modell is megjelenik – köztük a szuperalacsony fogyasztású, ultravékony konfigurációkba szánt egységek is, amelyek között 10W-os TDP-vel büszkélkedő modell is lapul.

A kis kitérő után nézzük, mire számíthatunk hírünk főszereplőivel, azaz a két friss mobil Intel processzorral kapcsolatban. A duó gyengébbik tagja Pentium 2030M típusjelzéssel érkezik. Ez a modell Ivy Bridge alapokon nyugszik, azaz 22 nm-es gyártástechnológiával készül. A termék két processzormagja 2,5 GHz-es magórajelen ketyeg, harmadszintű gyorsítótárból pedig 2 MB-nyival gazdálkodhat. Hyper-Threading és Turbo Boos támogatás ezúttal sem áll rendelkezésre, valamint a HD Graphics sorozatú integrált videó vezérlő is karcsúsításon esik át, ahogy azt a Pentium és Celeron modellek esetében már megszokhattuk. Az újdonság 35 wattos TDP-vel rendelkezik majd és képes lesz a DDR3-1600 MHz-es memóriamodulok kezelésére is. A friss központi egység Pentium 2020M típusú társánál 100 MHz-cel magasabb magórajelet kínál, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.


A Pentium 2030M mellett érkezik a Core i3-3130M is, ami már a Core i3-as családot erősíti. Az újdonság a júniusban megjelent Core i3-3110M, valamint a szeptemberben piacra dobott Core i3-3120M mellett foglal majd helyet. Míg előbb említett elődei még 2,4 GHz-es, illetve 2,5 GHz-es magórajelen ketyegtek, addig az ugyancsak két maggal érkező Core i3-3130M esetében már 2,6 GHz-es magórajel áll majd rendelkezésre, ez az összes különbség elődjéhez képest.

A két friss processzor tehát jó eséllyel a következő év első negyedévében debütálhat, ám ennél pontosabb időpont egyelőre nem áll rendelkezésre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!