iPon Hírek

Új monitorok és RoG sorozatú kiegészítők az ASUS-tól

Dátum | 2017. 04. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS hétvégi „Outshine the Competition” nevű rendezvényén a korábban bemutatott videokártyák mellett egyéb termékek is feltűntek, így számos friss monitorról és néhány különleges perifériáról is lehullott a lepel. Az alábbiakban összegezzük, mit lehet tudni a termékekről. Új monitorok
A show alkalmával ismét feltűnt a RoG Swift PG27UQ modell, amelyről már tudható, hogy 27 hüvelykes képátlójú, IPS alapokon nyugvó kijelzője UHD felbontással üzemel, méghozzá 144 Hz-es maximális képfrissítési ráta mellett, G-Sync támogatással karöltve. Az új monitor kvantumpontos szűrőt is alkalmaz, ami a W-LED alapú háttérvilágítás előtt helyezkedik el, a maximális fényerősség értéke pedig 1000 cd/m2. Az ASUS a legutóbbi rendezvényen sem árulta el, hogy a RoG Swift PG27UQ pontosan mikor jelenik meg, így a termék várható ajánlott végfelhasználói árát is homály fedi.
A fent említett monitor mellett két egyéb újdonság, az XG27VQ és a PG27VQ is tiszteletét tette a standokon. Az Xg27VQ gyakorlatilag egy 27 hüvelykes képátlójú hajlított kijelzővel ellátott „alap monitor”, ami 144 Hz-es maximális képfrissítési ráta és 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett dolgozik. A kínálatban természetesen G-Sync támogatás is lapul, így megfelelő GeForce sorozatú videokártya alkalmazásakor a képi megjelenítés folyékony, akadozásoktól mentes lesz. Az új monitor ASUS Aura Sync támogatással érkezik, így a rajta elhelyezett RGB LED alapú hangulatvilágítás paraméterei szinkronizálhatóak lesznek a többi ASUS Aura világítást használó termékével.
A PG27VQ már egy picit érdekesebb lesz, ugyanis ez a monitor már egy 2560 x 1440 pixeles natív felbontással dolgozó panelt kapott, amelynek maximális képfrissítési rátája 165 Hz-en tetőzik. A kvantumpontos szűrővel ellátott kijelző HDR-Ready minősítéssel rendelkezik, hála háttérvilágításának, de a G-Sync támogatást sem spórolták le róla. A 27 hüvelykes panelt használó monitoron ugyancsak lesz némi RGB LED alapú „díszkivilágítás”, amihez szintén jár ASUS Aura Sync támogatás. Ezzel a monitorral kapcsolatban már az is kiderült, mikor jelenik meg: a hivatalos tájékoztatás alapján várhatóan a harmadik negyedév folyamán kerül az üzletek polcaira. Özönlenek az új perifériák és kiegészítők Az új gamer egeret kereső felhasználók számára érdekes lehet az ASUS RoG Pugio, ami az EpicGear Morpha X egeréhez hasonlóan cserélhető kapcsolókat alkalmaz a jobb és a bal egérgomb alatt. További pozitívum, hogy az újdonság jobb- és balkezesek számára egyaránt kényelmesen használható lesz, ugyanis az oldalsó gombokat a mágneses rögzítő rendszer jóvoltából könnyedén egyik oldalról a másikra lehet csoportosítani, így jobban kézre eshetnek.
Az új egér 7200 DPI-s optikai érzékelője ugyan nem cserélhető, de elég gyors és pontos lesz ahhoz, hogy a RoG Pugio hamar nagy népszerűségre tehessen szert. Az új rágcsáló természetesen RGB LED alapú világítást is kapott, amelynek működése hangulatunknak megfelelően módosítható lesz.
A gyors helyi vezetékes hálózatra vágyókat a RoG Areion szólítja meg, ami nem más, mint egy 10 GbE kapcsolatot biztosító hálózati kártya. A PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületet használó kiegészítő nagyméretű hűtőbordát kapott, ami RoG logóval és néhány igényes dizájnelemmel vonzza az érdeklődő tekinteteket. Az Aquantic vezérlővel ellátott eszköz nem csak 10 GbE, hanem 2,5 GbE és 5 GbE támogatással is rendelkezik, azaz a „köztes sebességosztályokat” is hatékonyan kezeli, így kellően rugalmas.
A routerek piacára a RoG Rapture GT-AC5300 személyében küld új harcost a vállalat. Ez a router egy igazi fenevad lesz a maga nyolcantennás felépítésével, látványos dizájnjával és erős hardverével. Az alapokat egy 64-bites, 1,8 GHz-es magórajelen ketyegő négymagos SoC biztosítja, amelyhez 1 GB-nyi fedélzeti memória és 256 MB-nyi NAND Flash alapú tárhely társul. Az AC5300-as sebességosztályú útválasztó egy 2,4 GHz-es és két darab 5 GHz-es csatornát nyújt – előbbi maximum 1000 Mbps-os, míg az utóbbi kettő maximum 2 x 2167 Mbps-os adatátviteli sávszélességet nyújt, ha 1024 QAM módban használjuk. A Mu-MiMO támogatással rendelkező router szabványos és univerzális hullámformálás segítségével gondoskodik a lehető legjobb sebesség és a lehető legjobb stabilitás elérésében. Hátoldalán nyolc darab Gigabites LAN port, valamint egy Gigabites WAN port található, de a sorból a két darab USB 3.0-s csatlakozó sem hiányzik, amelyek nyomtatók vagy adattárolók megosztására adnak lehetőséget. A tűzfallal, VPN támogatással és egyéb extrákkal egyaránt rendelkező router a játékok zökkenőmentes futásáról is gondoskodik, már ami az adatcsomag-forgalom optimalizálást illeti. A fent említett három újdonság közül az Areion hálózati kártya már ebben a hónapban elérhetővé válik, az viszont egyelőre rejtély, hogy pontosan mennyibe kerül majd. Mint ahogy egyelőre az is titok, hogy a másik két termék mikor, milyen listaárakon érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. BiroAndras
2017.04.06. 13:04
Jó lenne ez a 4K 144Hz, csak ne lenne ilyen picike. Legyen 40-50 col, akkor beszélgethetünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. B_Real
2017.04.06. 13:48
Az, 4k 144Hz.

A 40-50 collos ilyen kialakítású monitor meg kerülne 1,5-2 millióba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. BiroAndras B_Rea...
2017.04.06. 14:17
Nem hiszem, hogy olyan drága lenne. Én 400 ezerért vettem 49-es Sony 4K TV-t évekkel ezelőtt, azóta gondolom még olcsóbbak. Kapható már kicsit kissebb felbontású 34-es hajlított 100Hz-es G-Sync-es 400K alatt.
Ezek alapján szerintem nem kéne neki 1 millió fölé mennie.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. B_Real BiroA...
2017.04.06. 15:09
Igen, az már nagyon reális összeg lenne érte... Szerintem az exkluzivitása miatt (50" körüli méret, 4k 144Hz-en, G-Sync) simán több lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dbori
2017.04.06. 17:57
32col 144hz uhd g syncs ennyi kéne, és ez sztem 5k-ba bele kéne hogy férjen. Már indulnék is érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gunther
2017.04.06. 20:55
Végre.
27-28" 60Hz feletti UHD monitorra vártam már nagyon régóta ez lesz a tökéletes monitor fps-ekhez, már csak vga kellene hozzá amivel megy a BF1 4k-ban 100 fps felett(SLI nélkül).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!