iPon Hírek

Új, nagyteljesítményű SSD meghajtókkal jelentkezik a Corsair

Dátum | 2014. 11. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Corsair frissítette SSD családját, ám ezúttal nem alsókategóriás, költséghatékony termékek érkeztek, hanem komoly teljesítményt kínáló, jól felszerelt modellek. Az újdonságok hárman vannak, és mindhárman a Neutron XT sorozatot erősítik. A család egy 240 GB-os, egy 480 GB-os és egy 960 GB-os tagot számlál, amelyek 2,5 hüvelykes formátumúak, magasságuk pedig 7 milliméter. Az újdonságok fedélzetén egy Phison PS3110-es SSD vezérlő teljesít szolgálatot, amihez 19 nm-es csíkszélességgel készülő Toshiba A19 MLC NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak. Az SSD vezérlő négy processzormaggal és nyolc csatornával gazdálkodik, az adott rendszerrel pedig SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kommunikál.
A nagyteljesítményű asztali számítógépekbe, illetve belépőszintű szerverkonfigurációba szánt Neutron XT SSD-k számos fontos technológiát támogatnak. A termékek egyrészt natív 256-bites AES adattitkosítást kínálnak, és a TCG Opal 2.0-s szabvány követelményeinek is maradéktalanul megfelelnek, másrészt a hirtelen áramszünettel szemben is védettek, hála a SmartFlush technológiának. Utóbbi a beérkező adatokat egyből a NAND Flash chipekhez továbbítja, így váratlan áramszünet alkalmával minimálisra csökken az adatvesztés esélye. Az adatok útját végponttól végpontig terjedő védelem óvja, plusz hibafelismerő és hibajavító algoritmusok is rendelkezésre állnak – utóbbiak közé tartozik a Smart ECC séma, amely RAID-szerű eljárást vet be a minél hatékonyabb hibajavítás érdekében. Az SSD vezérlő négy processzormagjából három exkluzív módon a flash menedzsmenttel kapcsolatos feladatokat végzi, ami a Phison szerint csökkenti a késleltetést, plusz jótékonyan hat a teljesítményre is – sőt akkor is segít a teljesítmény optimális szinten tartásában, ha a meghajtó közel teljesen tele van. Az új SSD meghajtók legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:
A Corsair a Neutron XT család mellé az SSD Toolbox szoftver frissített kiadását is mellékeli, amely felújított felhasználói kezelőfelülettel büszkélkedik. A szoftver meghajtó klónozásra, biztonságos meghajtó törlésre, firmware frissítésre, teljesítmény-optimalizációra egyaránt bevethető, sőt, a meghajtó S.M.A.R.T. adatait is megjeleníti. A Corsair Neutron XT SSD meghajtók rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, pontosan milyen árcédulákat kapnak az egyes modellek. Az már biztos, hogy az új SSD meghajtókra öt év garanciát vállal a gyártó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Riddick77
2014.11.20. 17:56
Nem tudom,hogy mennyire jók ezek ár /teljesítményben a Samsung SSD-ékhez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Riddi...
2014.11.20. 18:08
Totálisan lényegtelen tényező az ár/teljesítmény, mert teljesítményben nincs konkurenciája, tehát egyetlen másik márka 2,5" SATA3 SSD-jével sem versenyzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog Riddi...
2014.11.20. 20:32
Ezt most az FW patch elotti vagy utani modellekre erted?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!