iPon Hírek

Új NEC monitor AH-IPS panellel

Dátum | 2013. 04. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A megjelenítő alapját egy 24 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott AH-IPS panel adja, amely 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál. Az 1920 x 1200 pixeles felbontás mellett üzemelő, 16:10-es képaránnyal rendelkező monitor 350 cd/m2-es fényerősséget és 1000:1 kontrasztarányt kínál. A megjelenítő színhűségére jellemző, hogy az sRGB paletta 99,6%-át, az NTSC színtérnek pedig a 75,2%-át képes visszaadni. A monitor 14-bites 3D-s programozható LUT-okkal érkezik, és opcionálisan nem csak hardveres kalibráló eszközzel, hanem akár árnyékoló kerettel is felszerelhető.

A megjelenítő öt különböző képprofil tárolására ad módot, amelyek közül mindig kiválaszthatjuk az éppen aktuális feladat igényeinek legmegfelelőbbet. Jó hír, hogy a monitor AmbiBright támogatást is kapott, így a beépített fényérzékelő segítségével mindig a környezeti fényviszonyoknak megfelelően állíthatja be a kijelző fényerejét.

A P242W videó bemenetei között egy D-Sub, egy DVI-D, egy HDMI és egy DisplayPort sorakozik, de a fedélzeten még egy USB 2.0-s hub is helyet kapott, amely két bemenő és egy három kimenő USB 2.0-s portot kínál.

Akcióban a DisplaySync Pro technológia
A termék DisplaySync Pro és kép a kép mellett (PiB) támogatást is kapott. Előbbivel két PC-hez is hozzákapcsolható a monitor, így a két konfiguráció ugyanazzal az egérrel és billentyűzettel, felváltva használható. Utóbbival, azaz a PiB támogatással egymás mellett jeleníthető meg a két rendszer képe.

A remek testreszabhatóságról egy ergonomikus állvány gondoskodik, amely a kijelző döntését és elforgatását egyaránt lehetővé teszi, plusz pivot/portré módot is kínál. Az állvány jóvoltából a kijelző magassága 150 milliméteres tartományon belül állítható.


A felsőkategóriás konfigurációkhoz kínált, fotósok és weboldaltervezők számára is remekül használható monitor 4 év garanciával kerül forgalomba.Az újdonság májustól válik elérhetővé: az alapmodell 749 dollárba, míg a SpectraView II csomaggal érkező modell 999 dollárba kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. witchlord
2013.04.24. 11:48
Háát egy ilyet naggyon szívesen elfogadnék a mostani ezeréves NEC monitorom helyett.. Ideje lenne váltani... egy újabb NEC-re
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MrFox
2013.04.24. 13:02
Nagyon megnyerőek a színei egy hagyományos tft monitoron nézve, ez aztán marketing.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!