iPon Hírek

Új NEC monitor: itt az AccuSync AS231WM

Dátum | 2010. 04. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az energiatakarékos monitorok manapság aranykorukat élik, ugyanis egyre több gyártó készít olyan termékeket, amelyek mind anyagfelhasználásukat, mind pedig fogyasztásukat tekintve zöldnek mondhatóak. A legfrissebb példányt a NEC kínálatában találjuk: a gyártó bemutatta AccuSync AS231WM típusjelzéssel ellátott új LCD monitorát, amelyet főleg kis- és középvállalkozások, közhivatalok és oktatási intézmények számára ajánl.

NEC AccuSync AS231WM
A 23 hüvelykes képátlóval és 16:9-es képaránnyal rendelkező termék 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A valószínűleg TN típusú panellel ellátott termék 5 ms-os válaszidő, 1000:1 kontrasztarány és 250 cd/m2-es fényerő mellett teszi a dolgát. A termék ECO móddal érkezik, amelynek használatakor akár 50%-kal kevesebb energiát fogyaszt hasonló képátlójú hagyományos társainál. A monitor gyártásánál 50%-kal kevesebb higanyt használtak fel, ezzel is óvva a környezetet. A rendszer nyilvántartja, hogy az energiatakarékos mód használatával mekkora széndioxid-kibocsátástól óvtuk meg környezetünket, így mindig tudhatjuk, hogy mekkora mértékben járultunk hozzá az üvegházhatás elleni harchoz: az el nem fogyasztott energiát nem kell megtermelni. A rendszer egy beépített sztereó hangszórópárral érkezik, a hangszórók a helytakarékosság érdekében lefelé sugároznak/szólnak. A monitor EPEAT Silver minősítéssel rendelkezik és minden tekintetben megfelel az ENERGY STAR 5.0-s és TCO 5.0-s szabványok által támasztott követelményeknek.

A D-Sub és DVI videó bemenetekkel, valamint fejhallgató csatlakozóval ellátott monitor várhatóan május folyamán lesz elérhető az üzletek polcain. A három év garanciával büszkélkedő megjelenítőt 269 dollárért cserébe lehet majd hazavinni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. jozsefm
2010.04.01. 20:20
Na kérem!

Tessék ilyet vásárolni a 200-300 W-ot fogyasztó videókártyák mellé!

Végre van olyan gyártási szemlélet amely lehetőséget ad a komplett

konfigáráció fogyasztásának csökkentésére.

Egyébként tetszetős , masszivnak tünő darab. Az ára sem vészes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2010.04.02. 13:58
főleg kis- és középvállalkozások, közhivatalok és oktatási intézmények számára ajánl.

Valami infó a fogyasztásról azért jöhetett volna .

Szal nem épp játékra ...

De ha 40-50e Ft között lesz valahol , máris egyet benézek saját részre , támogatva a zöldprogramot ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pmarci1
2010.04.02. 20:07
szerintetek melyik a jobb a szem érdekében? LCD, LED LCD vagy a Plasma?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Diablos
2010.04.04. 07:19
Led vagy az lcd. A plazmának igen nagy aaaz áramfelvétele. Minél fehérebb kéet nézel annál több áramot zabál. Egy TV esetében pl ez elérheti a 300 w-ot is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!