iPon Hírek

Új, négyportos USB 3.0-s HUB a VIA-tól

Dátum | 2011. 09. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA Labs, a VIA Technolgies leányvállalata egy újabb USB 3.0-s vezérlővel jelentkezik a piacon, amely előző generációs társához képest néhány fontos újítást kínál.


A vállalat második generációs négyportos USB 3.0-s hub vezérlője VL811-es típusjelzéssel rendelkezik, a VL810-es modellnél fejlettebb CMOS gyártástechnológia alkalmazásával készül és az USB Battery Charging szabvány 1.2-es változatát is támogatja. Az említett szabványnak köszönhetően a vezérlő rendelkezik Charging Downstream Port funkcióval, ami akkor előnyös, ha BCS (Battery Charging Specifications) támogatással ellátott eszköz akkumulátorát szeretnénk feltölteni, ugyanis ekkor a hagyományos USB hubokhoz és USB portokhoz képes háromszor gyorsabban feltölthető az adott akkumulátor. A CDP támogatás jóvoltából az eszköz akkumulátorának töltése közben adatforgalmat is bonyolíthatunk, méghozzá úgy, hogy ezzel egy időben a töltés sebessége egyáltalán nem változik: az eszköz akkumulátora ugyanúgy töltődik, mint ha különálló AC adapterről töltenénk.


A VIA Labs az újdonságot nem csak négyportos USB 3.0-s különálló hubok, hanem dokkoló állomások, PC házba illeszkedő előlapi hubok, illetve LCD monitorba szánt USB 3.0-s hubok készítésére is ajánlja. Maga a chip QFN 88L tokozással érkezik (10 x 10 x 0,85 mm). Az egychipes megoldás természetesen nem csak az USB 3.0-s, hanem az USB 2.0-s eszközökkel is kompatibilis.

Az újdonság hamarosan elérhető lesz az OEM partnerek számára, de hogy mikor érkeznek az első VL811 alapú USB 3.0-s hubok, az egyelőre rejtély.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kisza25
2011.09.12. 13:49
már régóta várom, hogy megjelenjen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Johnzy
2011.09.13. 23:47
jó lenne egy ilyen sávszélesség-megosztó, azaz hub, már azért is, hogy ne az alaplapra integrált csatlakozó kopjon szét a napi állandó kihúzogatástól, bedugdosástól...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!