iPon Hírek

Új Nehalem-értesülések

Dátum | 2008. 06. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Még az év vége előtt le fog szállítani három Nehalem-alapú processzort az Intel, az alaplapgyártó-ipar bennfentesei szerint. Míg előzőleg leginkább csak a 3,2GHz-es tesztverziót mutatták be, a híresztelések szerint az év utolsó negyedében ezzel együtt szállítani fog még két olcsóbb változatot is, nevezetesen egy 2,66 és egy 2,93GHz-est. Mindháromban 8MB L2 gyorsítótár lesz, valamint Hyperthreading-támogatás.

A jelentés szerint a platformhoz ezen kívül várhatóan érkezik még egy új alaplap-lapkakészlet is, ami a lehető legtöbbet hozza ki majd az új architektúrából: az új north- és southbridge chipek gyorsabb hozzáférést biztosítanak a fő memóriához a processzorok számára, négy PCI Express rekesz pedig 8X sávszélességet is lehetővé tesz több videókártya használata esetén. Az AMD-féle CrossFireX alapból támogatva lesz (egyazon képernyő 3D-s történéseinek felgyorsítása végett használt további kártyákkal együtt), és jó eséllyel hozzákerülhet még az NVIDIA-féle SLI is, GeForce-kártyákhoz.

Adott órajel esetén a fejlettebb dizájn és az új lapkakészletek várhatóan mintegy 15-20% teljesítménynövekedést eredményezhetnek, így az azonos órajel-érték ellenére a Nehalem-variánsok mégis gyorsabbak lesznek a korábbi, azonos értékű processzoroknál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások