iPon Hírek

Új néven vezetné be az Apple a LightPeaket?

Dátum | 2011. 02. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Úgy tűnik, az Intel változtatott azon a korábbi tervén, miszerint csak 2012-ben tárná a nyilvánosság elé az USB 3.0-nál megközelítőleg kétszer gyorsabb, LightPeak nevezetű fejlesztését - mégpedig a munkálatokban amúgy is kulcsszerepet játszó Apple nyomására.

Belső értesülések ugyanis arról árulkodnak, hogy az Apple rövid időn belül felhasználná ezt a technológiát - viszont valamelyest változtatna is rajta. A nevétől eltérően ugyanis nem száloptikával, hanem rézzel érné el a nevezett sebességet, és valószínűleg ebből következően át is keresztelné a technikát.

A leendő új név azonban egyelőre éppúgy ismeretlen, mint ahogy az is, hogy pontosan melyik készülékükben is találkozhatunk majd vele. Kézenfekvőek lehetnének persze erre a célra a nemsokára bemutatásra kerülő új MacBook Pro-k, azonban ebben még nem lehetünk biztosak.

A LightPeak egyébként egy protokollsemleges csatlakozás lenne, amit arra terveztek, hogy leváltson sok más, jelenleg is használatban lévő csatlakozót, és helyettük egy univerzálisat nyújtson (ugyanerre készült anno az USB is). Ha az Apple üvegszál helyett rezet használ, azzal még elérheti a 10Gbps-es sebességet (amiről indítani akarták a LightPeak-et).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Parano1d
2011.02.23. 00:30
"Száloptika helyett rezet", akkor most ennek mi köze van a LightPeakhez? Mert szerintem kb semmi. Ennyi erővel akár nevezhetnék USB 4.0-nak is.
Amúgy nyilván olcsóbb a réz, és megvan az az előnye, hogy áramot is tud vezetni, ami hasznos lehet energiaellátás miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szerzetes
2011.02.23. 10:40
"át is keresztelné a technikát."
"A leendő új név azonban egyelőre éppúgy ismeretlen,"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. laza0909
2011.02.24. 21:58
A nev nem ismeretlen, Thunderboltnak neveztek el.
[Bovebb info angolul]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!