iPon Hírek

Új nevet kapott a Microsoft webes irodai szoftvercsomagja

Dátum | 2014. 02. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft webes irodai alkalmazásai már jó ideje elérhetőek az Office Web Apps név alatt. Az elnevezés azonban a jelek szerint nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket: az átlagfelhasználók sok esetben nem tudják, hogy ezek az alkalmazások hogyan működnek – például kell-e őket telepíteni, vagy le kell-e őket tölteni az alkalmazás áruházból.
Talán pont emiatt lehet az, hogy a több, mint egymilliárd Office felhasználóból csak nagyon kevesen használják a jól megszokott irodai alkalmazások webes kiadásait – a Microsoft illetékesei éppen ezen a helyzeten szeretnének változtatni legújabb intézkedéseikkel.
Az első fontos változás az, hogy az Office Web Apps elnevezést az Office Online név váltja, amely sokkal beszédesebb, sokkal egyértelműbb, mint elődje. Sokan persze nem ezért, hanem azért nem használják a webes irodai alkalmazásokat, mert egyszerűen nem tudják, hogy léteznek. A Microsoft éppen ezért nem csak a nemrégiben átnevezett OneDrive-on (ami korábban SkyDrive volt), hanem az Office.com-on is elérhetővé teszi a Word, az Excel, a PowerPoint és a One Note webes kiadásait, amelyek neve után minden esetben szerepel az "Online" szó. Annak érdekében, hogy a webes alkalmazások még vonzóbbak lehessenek, számos ingyenes sablonnal is megtömte őket a Microsoft, így minden eddiginél látványosabb dokumentumokat készíthetnek a felhasználók egyszerűen. Az egyes alkalmazások között könnyen és gyorsan lehet váltani, hála a felül megjelenő App Switcher sávnak.
Arra is van mód, hogy egy adott dokumentumon egy időben több felhasználó dolgozzon, hála a dinamikus megosztás és együttműködés funkciónak. A webes alkalmazásokkal könnyedén megnyithatóak és szerkeszthetőek a OneDrive tárhelyen lévő alkalmazások, de új dokumentum létrehozására is van mód, méghozzá akár a fentebb említett ingyenes sablonok bevetése mellett is. Az Office.com-on található Office Online szolgáltatás használatához csak egy Microsoft Account-ra van szükség, bejelentkezés után azonnal, ingyenesen használatba vehetőek az említett alkalmazások.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. KatonaKM
2014.02.21. 17:15
"egymilliárd Office felhasználóból csak nagyon kevesen használják a jól megszokott irodai alkalmazások webes kiadásait"
Talán azért, mert míg egy magánfelhasználó esetében nem biztos, hogy kritikus adatokat szerkesztenek, addig egy cégnek meg kell gondolnia, hogy engedje-e az NSA-nál rejszolni adatira az ipapri kémeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jaszy.peti
2014.02.21. 17:20
Az adatok biztonsága is fontos igaz, de az áráról miért nem beszélnek?
Mert nem 2 Ft.

Árak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Tafuh
2014.02.21. 18:06
A OneDrive-on tárolt dokumentumaimnak tényleg roppant hasznos. Én szeretem és gyakorta használom. Így meg csak jobb lesz.

Személy szerint tetszik a Microsoft One Way is, illetve majd minden amit mostanság kiötlenek, függetlenül attól, hogy mekkora az előrelépés, mert legalább van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DogTheDog Katon...
2014.02.21. 18:18
Ez erdekes elkepzeles.Ma kaptam a DropBox felhsznaloi szerzodes megvaltozasarol egy emailt.Az elso pontban leirtak,hogy azt szeretnek nagyon elerni xy birosag altal,hogy kozolhessek a delikvenssel,ha valamelyik allam erdeklodik az Accountja utan.Az adatokat termeszetesen kiadjak nekik,mert ez van.
Mindenki nyomatja itt az NSA-t,de az a helyzet,hogy nem kell hozza szofisztikalt kemhalozat,csak egy hivatalos kervenyezes.
Ez nagyjabol ugyanigy megy mindenhol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bandras022... jaszy...
2014.02.21. 19:57
Azért mert ingyenes! Amit te linkeltél azok az Office 365 vállalati csomag árai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. KatonaKM DogTh...
2014.02.21. 20:49
Nem ugyanarról beszélünk szerintem. Már tényként közölte az EU szakbizottsága, hogy az USA kormánya gazdasági előny megszerzésére használta a kémkedést.

Majd ezek után fogom feltölteni biztos a cégem technológiai adatait, okmányait és minden mást
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. djgeg
2014.02.21. 21:07
Akkora egy geciség... Ingyenes szolgáltatásait adja a Webes Office-t a Onedrive-ot. Mi meg (cég ) fizetünk, az office 365 ért (levelezés) és legalább egy butítottabb (fizetőshöz képest) alap webes office-t és Onedrive ot nem tud adni.

Ennek értelmes Világban úgy kéne működnie, hogy ingyenes butított verziót mindenki használhatja, a fizetős meg nyújt többet!

Amúgy az Office 365 nem olyan drága, csak normális csomagot kell kilőni. Ha körbenézel, vagy kiszámolod mennyi egy Office üzleti verzió (úgy, hogy az office 365 ösöet, 5 gépre is rakhatod,+webes) azért bőven lehet költséghatékony csomagokat használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. szilagyiv
2014.02.21. 21:28
"Sokan persze nem ezért, hanem azért nem használják a webes irodai alkalmazásokat, mert egyszerűen nem tudják, hogy léteznek."
Sokan pedig azért nem, mert lassú és ügyetlen, kevés formátumot kezel, de azokat sem hibátlanul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. malvoisen djgeg
2014.02.22. 23:23
Máshol sem fenékig tejfel az élet. Most akartam venni egy új licenszet felsőoktatási kedvezménnyel és kiderült, hogy csak éves li'zing van. A 3 éves termékfrissi'tési ciklus alatt az éves 25 euró pont 50% drágulás az eredeti 50 eurós full licensz után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. patrik2991 bandr...
2014.02.23. 12:18
Igen és a vállalti szféráról volt szó, nem pedig a magánról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!