iPon Hírek

Új Nintendo 3DS verziók érkeznek!

Dátum | 2014. 08. 29.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

A Nintendo a mai Nintendo Directben bemutatta a 3DS család új generációját, amit egyelőre csak a New (új) jelzővel különböztetnek meg az elődöktől. Lesz alap és XL kiadás is (Japánban ez LL néven megy, azért látható ez a képeken), 2DS változatról pedig egyelőre nem volt szó, ami talán nem is baj, úgyis egy éve próbálunk rájönni, hogy miért is jó nekünk az olcsósított 3DS.
Rengeteg újítással találkozhatunk az új gépek esetében. A legfontosabb talán az, hogy bár elég kis méretben, de kapunk egy második analóg kart, amit a Game Cube kontrolleres elnevezési sémát követve C-stick-nek hívnak, és jönnek új gombok is hátulra a vállgombok mellé, így összesen négy lesz belőlük, mint a nagykonzolos kontrolleren. A keresztplatform játékok miatt ez elég jól jöhet, bár kétségtelenül nem lesz olyan kényelmes az új trigger gombokat nyomogatni, mint egy rendes kontrollernél. Minden eddigi újdonság egyébként megtalálható az eredeti 3DS Circle Pad Pro kiegészítőjén, tehát nem feltétlenül indokolják a váltást, de a rajongóknak előbb-utóbb mégis meg kell majd lépniük mert…
A központi chip is fejlődött. Pontos adatokat még nem tudunk, csak az biztos, hogy erősebb lett. Ennek köszönhetően a böngésző kapott HTML5 támogatást, a töltési idők is lecsökkennek és igen, lesznek exkluzív játékok is, amik igénylik a több kraftot. A nemrég bejelentett Xenoblade Chronicles, ami Wii-ről költözik át a kézikonzolra például ilyen lesz. A burkolat alá ezen felül került egy MicroSD kártyaolvasó, így könnyedén bővíthetjük a tárhelyünket, és az NFC támogatás is megoldott, így nem szükséges kiegészítő használata az Amiibo figurákhoz (ez a Nintendo saját Skylanderse kb.).
A kisebb változat esetében növelték a képernyők méretét is. A fenti 3,5-ről 3,8 colosra hízott, míg a lenti 3-ról 3,3 colosra. Az XL-nél az eredeti átlók maradtak, de ott már közel öt colos (4,88) alapból is a fenti képernyő. Ami közös viszont, hogy mindkét New 3DS esetében jobbak lettek a 3D-s betekintési szögek. Ezentúl nem lesz elmosódott a kép, ha egy kicsit oldalról nézzük azt, mert a kamera figyeli a fejünk mozgását, és ahhoz igazítja a képernyő működését. A fényerőt sem kell majd kézzel tologatnunk ha nem akarjuk, mert a keretben lesz egy környezeti-fény érzékelő, amivel a 3DS automatikusan tudja állítgatni a fényerejét.
Méretüket tekintve az új gépek nagyobbak mint elődeik, de a különbség elég marginális. Hasonló mondható el a súlyukról is, az XL kicsit könnyebb lett, a sima kicsit nehezebb, de nem annyira, hogy ez bárkinek is gondot okozzon. A méretek pontos összehasonlítása végett érdemes megnézni az alábbi galériát. Örömteli hír azonban mindkét gép esetében, hogy az erősebb processzor ellenére is nőtt az üzemidejük. Az XL fél órával tovább is húzhatja, mint elődje, a kisebb változat pedig akár egy órával is 6 vs. 7). Persze sok függ az aktuális játéktól és a fényerőtől is, ezek a maximális értékek.
Régi és új változatok összehasonlítása
Ide tartozik még, hogy az októberi firmware frissítéssel rengeteg új menütéma érkezik majd a 3DS-ekre, úgyhogy a mostani tulajoknak is lesz mit nézegetnie. Az új hardverek azonban támogatják a fedlapokat is, rengeteg lesz kapható hozzájuk, Marióstól a sima színesig.
A megvehető fedlapok listája induláskor (forrás: CVG)
A New Nintendo 3DS 16000 jenért (154 dollár) lesz kapható fehér és fekete színben, míg a New Nintendo 3DS XL 18800 jenért (181 dollár) lesz hazavihető metálkék és metálfekete színekben. Mindketten október 10-én érkeznek Japánba, az európai megjelenésről egyelőre csak annyit tudni, hogy valamikor 2015-ben számíthatunk rá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Ehgon
2014.08.29. 20:38
Nos szokatlan lépés konzol-földén úgy változtatni a masinán, hogy valami játszhatatlan lesz az előző iterációkon. Mindenesetre örülök, hogy nem veszek meg semmit megjelenés után egy jó darabig. 3DS-t is kinéztem egy ideje, de reméltem, hogy a 2DS-esl nem áll meg az újragondolás.

Két észrevétel még: egyrészt érdekes a C-stick mérete. Értem én, hogy ne zavarjon majd azoknál a címeknél amik nem követelik majd meg, de azért elég pici lett és a káva is közel van hozzá, kíváncsi vagyok, mennyire lesz majd kényelmes. Másrészt korábban olvastam valahol, hogy nyilatkoztak a N-nál, hogy azért nem fogy jól a U, mert nem sikerült a konzol nevével megfelelően jelezni a vásárlóknak, hogy ez nem ugyanaz mint a sima Wii, hanem egy új eszköz és egyben új élmény. Ez első körben természetesen a vásárlókat is minősíti, manapság nem utánaolvasni alaposan egy terméknek vásárlás előtt nem értem, hogy nem lehet. Mindegy is, a magyarázat attól még elég "érdekesre" sikeredett, de azért látom a fentiek alapján nem bízták a véletlenre és gyorsan hozzátették a "New" jelzőt. Ah...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2014.08.30. 09:47
Egy kipróbálásra azért beneveznék rá, mert érdekel a kütyü, és vannak jó játékok rá, csak azt nem tudom mikor használnám.... Ezért sem vettem idáig kézikonzolt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. aryanis83
2014.08.30. 11:04
én decemberben vettem egy xl-t meg egy circle pad pro-t. gyakorlatilag 20 év után tértem vissza a nintendohoz és még megvan a varázsa. igaz, hogy majdnem kizárólag mh3u amivel játszok, de ha azt nézem, hogy vettem egy konzolt 50000 -ért és több mint 300 órát játszottam vele eddig, akkor megérte. Erre is benevezek majd, ha egyszer európában is megjelenik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dbelam
2014.09.02. 11:21
Nekem EGY kérdésem van:
az 5000 Ft-os könyökgomb végre nem kopik ki nem sokkal a gariidő lejárta után?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!