iPon Hírek

Új notebook és konvertibilis tábla PC a HP-tól

Dátum | 2011. 04. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A HP információmorzsákat osztott meg két új noteszgépéről, amelyek hivatalosan még nem debütáltak, de legfontosabb specifikációikról már azért lehullott a lepel. Az új termékek mindketten az Intel Huron River névre keresztelt mobil platformja köré épülnek, ami annyit tesz, hogy hatos sorozatú mobil lapkakészletet és Sandy Bridge processzort rejt a házuk.

Az EliteBook 2560p modell egy jól felszerelt noteszgép, míg társa, amely az EliteBook 2760p típusjelzést viseli, nem más, mint egy konvertibilis tábla PC. Utóbbi termék legfontosabb jellemzője, hogy kijelzője forgatható és a fedlap úgy is lecsukható, hogy az érintőkijelző nem lefelé a billentyűzet felé, hanem kifelé néz annak érdekében, hogy a termék kitűnően alkalmas lehessen tábla PC-ként történő használatra.

EliteBook 2560pKezdjük a sort az EliteBook 2560p modellel. Ez a termék egy 12,5 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott kijelzőt tartalmaz, ami 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett dolgozik. A noteszgép belsejében választásunktól függően Core i5-ös (2410M, 2520M vagy 2540M), illetve Core i7-2620M típusú központi egység kaphat helyet, rendszermemóriából pedig maximum 16 GB-nyit kérhetünk. A videó vezérlő szerepét az adott processzorba integrált második generációs Intel HD Graphics megoldás tölti be, külön videokártya opció nincs. Az adatok tárolásáról akár 500 GB-os merevlemez is gondoskodhat, de ha inkább SSD meghajtót kérnénk a termékhez, akkor sincs gond, ugyanis 160 GB-os SSD opció is van a listán. Az új noteszgép ezen kívül Super Multi DVD íróval, ExpressCard/34-es foglalattal, SD/MMC memóriakártya olvasóval, Gigabites Ethernet vezérlővel, EV-DO/HSPA adapterrel, Bluetooth 2.1-es adapterrel, valamint 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel is rendelkezik.

A minőségi hangzásról SRS Premium Sound támogatással is ellátott beépített hangszórók gondoskodnak. A noteszgéphez három-, hat- vagy kilenccellás akkumulátort kérhetünk majd, de hogy az egyes energiaforrások egyetlen töltéssel pontosan mennyi üzemidőt kínálnak, az egyelőre rejtély.

EliteBook 2760pAz EliteBook 2760p esetében hasonló hardver körítést találunk, mint a fent említett EliteBook 2560p modellnél, de azért a két konfiguráció között vannak lényeges különbségek is. Az első és legfontosabb az elforgatható, illetve kihajtható LCD kijelző, amely ennél a terméknél már „csak” 12,1 hüvelykes képátlóval és 1280 x 800 pixeles natív felbontással bír. A kijelző érintő funkcióval is rendelkezik, ami kétféle opcióval lesz elérhető: az egyik csak érintőceruzával üzemel majd, míg a másik érintőceruzával is ujjal is vezérelhető lesz. A másik fontos különbség a választható akkumulátoroknál keresendő: ennél a modellnél már csak egy hatcellás 39 wattórás és egy szintén hatcellás, de 44 wattórás energiaforrás közül lehet majd választani.

A HP egyelőre nem árulta el, hogy az új EliteBook noteszgépek pontosan mikor kerülnek forgalomba és mennyibe fognak kerülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. insanity22...
2011.04.26. 18:57
Mindjárt jön valaki, hogy "manapság még miért erőltetik az integrált videokártyát?"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!