iPon Hírek

Új notebook hűtőpad és ventilátor fordulatszám szabályzó

Dátum | 2011. 08. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A számítógépházairól ismert NZXT ezúttal nem egy új PC kuckóval, hanem egy hasznos kiegészítővel rukkolt elő, ami segít a rendszerventilátorok fordulatszámának hatékony szabályozásában. Ezzel egy időben a Cooler Master is bemutatta legújabb termékét, amellyel a notebook felhasználók kánikulai napjait szeretné megkönnyíteni a vállalat.

NZXT Sentry Mix


Az új ventilátor fordulatszám-szabályzó összesen hat csatornát kínál, így hat különböző ventilátor fordulatszámának szabályzására vethetjük be. Csatornánként nem kevesebb, mint 50 wattnyi teljesítmény leadására képes az eszköz, ami az esetek többségében bőségesen elegendő, az adott csatorna szabályzását pedig az előlapon elhelyezett toló potenciométerek segítségével oldhatjuk meg. A toló potméterek feszültség alapú szabályzást kínálnak.


Az egyszerű, letisztult dizájnnal rendelkező kis kiegészítő egyetlen 5,25 hüvelykes előlapi bővítőhelyet foglal el, de cserébe lehetővé teszi, hogy rendszerünk hűtését a pillanatnyi helyzetnek megfelelően azonnal optimalizálhassuk, ha szükséges. A matt fekete házzal és ezüstszínű csúszkákkal érkező NZXT Sentry Mix esetében a csatornák számait LED-ek világítják meg, amelyek piros, zöld, kék, narancs vagy fehér színű fényt bocsáthatnak ki, igényeinknek megfelelően.


A Sentry Mix már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 39,99 dollár. A termékkel kapcsolatban bővebb információt itt találnak az érdeklődők.

Bemutatkozik a Coolet Master NotePal U


A Cooler Master illetékesei a vállalat népszerű NotePal termékcsaládját egy új taggal bővítették, amely NotePal U névre hallgat és nem csak a notebook megfelelő kiegészítő hűtéséről, hanem a termék kényelmes használatáról is megpróbál gondoskodni.


Maga a NotePal U 410 x 310 x 55,5-217 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig 1,3 kilogramm. Az újdonság alumíniumból készült és akár 17 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott noteszgépekkel is könnyedén használható. A hűtőpad mögött két darab, egyenként 100 mm-es átmérővel rendelkező légkeverő lapul, amelyek 1200-as percenkénti fordulatszámmal pörögnek, így 21 dB(A) zajt bocsátanak ki.


A hatékony hűtést biztosító ventilátorok mellett egy háromportos USB 2.0-s hub is a kínálat részét képezi. A noteszgépet csúszásgátló gumibetétek, valamint a hűtőpadon elhelyezett, gumiborítással is ellátott állítható tartófülek rögzítik. Maga a hűtőpad ötféle pozíciót kínál: használhatjuk alaphelyzetben, illetve négy fokozatban dönthetjük is, ha szükséges, így az adott noteszgépet mindig üléspozíciónknak megfelelően, kényelmesen használhatjuk.


A ventilátorok tápellátását USB kábelen keresztül oldhatjuk meg, a légkeverőket pedig igény esetén ki is kapcsolhatjuk. Az újdonság már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 49,99 dollár. A termékkel kapcsolatban további információk itt találhatóak.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. elnokur
2011.08.29. 12:49
én nemrég vettem logitech n200-as hűtőt 9.000 huf-ért, ez jobban megérte volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. l-bandee
2011.08.29. 14:33
Én is pár hónapja vettem egy Logitech laptophűtőt (N100), de hihetetlenül csalódtam benne. A hűtési része a dolognak még so-so, de az, hogy egy hónap után olyan elképesztő zaja van, hogy az már egyenesen sivít, na az már nincs rendjén. Persze, ki kell takarítani, mondhatnánk, de sajnos nem lehet, mivel szét kell hozzá bombázni a teljes "szerkezetet", amit persze 16 (!!!) darab csavar akadályoz meg, ezek közül az egyik a garanciamatrica alatt található.
Szóval pont jó, hogy írtatok erről, mert újat kell vennem. Fene se fog garanciával vacakolni, az egész nem ér meg annyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sensejke
2011.08.29. 15:24
Szerintem fiúk ezekkel jobban jártatok volna:
Spire CoolNess SP312
Thermaltake Massive23 LX CLN0015D
Cooler Master Notepal E1 R9-NBC-23E1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. l-bandee
2011.08.29. 17:27
@sensejke:

Így utólag én is látom, de valamiért megbízhatóknak tűntek a Logi-féle hűtőpadok. Többet nem veszek ilyen márkájú padot, az tuti. Pontosabban egyet fogok venni már csak, de az nem logitech lesz

Mondjuk a most bemutatott pad azért tetszik, mert szabadon lehet állítani a ventik pozícióját, ami az én laptopomnál nem hátrány, lévén elég fura az elrendezése (felülről nézve: bal alsó sarok= winchester, bal felső= hőkimenet. Ezen a két helyen melegszik.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!