iPon Hírek

Új notebook merevlemezek a Seagate-től

Dátum | 2008. 01. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate új termékekkel kívánja erősíteni pozícióját a notebook merevlemezek piacán: a gyártó új 2,5 hüvelykes egységeket dobott piacra, amelyek között a felhasználók minden rétege megtalálhatja a számára legmegfelelőbb merevlemezt. Az újdonságok között jelen van az új  Momentus 5400.4 250 GB-os egység, a Momentus 5400 FDE 2 merevlemez, valamint a Momentus 7200.2, a Momentus 5400 PSD és a zászlóshajó, amely Momentus 5400.3 típusjelzéssel bír.

A Momentus 5400 FDE 2 tulajdonképpen egy igazi különlegesség, amely beépített adattitkosítási módszereinek köszönhetően jelenleg az egyik legbiztonságosabb mobil merevlemez a piacon. A Momentus 7200.2 névre hallgató modell beépített szabadesés érzékelővel rendelkezik, így hordozhatóság és gyorsaság tekintetében tökéletes választás. A Momentus 5400 PSD tulajdonképpen egy hibrid meghajtó, ugyanis  a merevlemeztányérok mellett flash memóriával is felvértezte a gyártó, ennek köszönhetően az egység energiafogyasztása a felére csökkenthető, emellett a strapabírósága és a sebessége is növelhető. A Momentus 5400.3-as merevlemez 160 GB-os adattároló kapacitásával és PMR adatrögzítési technológiájával a gyártó állítása szerint igazi zászlóshajónak minősül.

Seagate Momentus FDE modell
A legnagyobb figyelem a Seagate 250 GB-os tárolókapacitással rendelkező modelljére irányul, amely Sata II-es csatolófelület segítségével kapcsolódik a rendszerhez. Az újdonságban összesen két darab merevlemeztányér található, ezek a tányérok percenkénti 5400-as fordulatszámmal üzemelnek. A 2,5 hüvelykes újdonság alacsony energiafelhasználásának köszönhetően ideális választás lehet notebookok esetében, hiszen az egység segítségével valamelyest spórolhatunk az akkumulátoridőn, de külső merevlemezként is megállja a helyét. A merevlemez a SoftSonic névre hallgató motor és a QuietStep technológia együttműködésének köszönhetően rendkívül halkan dolgozik. A merevlemez működés közben 325G, míg kikapcsolt állapotban 900G erőhatás elviselésére képes, persze csak rövid ideig, így olyan helyen, ahol a konfiguráció rezgésnek van kitéve, ideálisan alkalmazható az új merevlemez.

A Seagate Momentus 5400.4 merevlemezeinek szállítása megkezdődött, a termékek árával kapcsolatban egyelőre nem árult el információkat a gyártó.
 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:29
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!