iPon Hírek

Új noteszgépekről rántotta le a leplet a HP

Dátum | 2010. 09. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A HP nem kevesebb, mint három új noteszgépet mutatott be, amelyek közül csak egy érhető el azonnal, a többi készülékre sajnos napokat vagy heteket kell még várni. A sorban találunk egy CULV alapokon nyugvó 13,3 hüvelykes Pavilion dm3-as készüléket, de rajta kívül formálisan az Envy 17-es, 3D támogatással ellátott noteszgép is bemutatkozott, amelyhez aktív 3D-s szemüveget is mellékel a gyártó. A sor végén egy olcsó netbook helyezkedik el, amiben az Intel néhány napja hivatalosan is bejelentett kétmagos netbook processzora, az Intel Atom N550 bújik meg.

HP Pavilion dm3

A 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott újdonság magnézium-alumínium ötvözetből készülő házban kap helyet, ami elegáns megjelenést és strapabíróságot kölcsönöz a terméknek. A noteszgépben a processzor szerepét egy Nehalem alapú Pentium központi egység tölti be, ami Pentium U5400-as típusjelzéssel bír. Ez a processzor sajnos sem Turbo Boost, sem pedig Hyper Threading támogatást nem tartalmaz, de a két 1,2 GHz-es processzormagja az Intel HD Graphics video vezérlővel együtt is csak 18W-ot fogyaszt. Az alacsony fogyasztású platform a HP állítása szerint még 7200-as percenkénti fordulatszámmal üzemelő merevlemez használata esetén is 7,5 óra körüli akkumulátor üzemidőt kínál egyetlen töltéssel, ami nem rossz.


A szerkezet súlya 1,8 Kg körül helyezkedik el, a készülék vastagsága pedig mindössze 2,23 cm. Az 549 dolláros alapáron forgalomba kerülő termék összességében igen vonzónak tűnik, kíváncsian várjuk mire képes a gyakorlatban.

HP Envy 17: sztereoszkópikus 3D támogatás AMD videokártyával


A HP néhány szót ejtett új noteszgép különlegességéről is, amelynek ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert. A szerkezet belsejében négymagos Intel processzor kap majd helyet, maga a konfiguráció pedig szálcsiszolt alumínium házzal érkezik. Az év vége felé forgalomba kerülő noteszgép 17,3 hüvelykes kijelzője 120 Hz-es képfrissítési rátával üzemel, így 3D támogatást is nyújt, amit aktív 3D-s szemüveggel lehet majd igénybe venni.


A Blu-ray olvasóval is ellátott konfiguráció nem az Nvidia sztereoszkópikus 3D támogatására, hanem az AMD megoldására alapoz, ugyanis a készülékben Mobility Radeon HD videó vezérlő lesz jelen. A szerkezet Beats audió támogatással is büszkélkedik majd, de ennél sokkal többet igazából nem tudunk, további információk a későbbiekben érkezhetnek.

HP Mini 5103: a kétmagos Intel Atom N550 erejével

A HP sem akar kimaradni a sorból, így a vállalat bejelentette, hogy hamarosan az ő kínálatukban is megjelenik az első olyan netbook, amelyben már az Intel új, két maggal ellátott netbook processzora lesz jelen.  A termék Broadcom HD videó dekóderrel ellátott változatban is kérhető lesz, hogy a HD videók lejátszása se legyen gond. A HP Mini 5103 opcióként többérintéses támogatással ellátott érintőkijelzővel is megvásárolható lesz, az energiát pedig választásunktól függően négy- vagy hatcellás akkumulátor biztosíthatja. Utóbbinak köszönhetően egyetlen töltéssel akár 10 órán és 15 percen keresztül használhatjuk a rendszert. A billentyűzet mérete 95%-os lesz, az adatok tárolásáról pedig 250 GB-os vagy 320 GB-os merevlemez gondoskodhat. A gyártó 160 GB-os, 7200 RPM-es merevlemezt és 80 GB-os vagy 120 GB-os SSD meghajtót is kínál majd opcióként a termékhez.


A 10,1 hüvelykes kijelzővel (WSVGA vagy HD felbontás) ellátott kis készülék 399 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba szeptember 17-én.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!