iPon Hírek

Új NVIDIA meghajtó Linuxhoz is

Dátum | 2009. 02. 18.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

Az NVIDIA kiadta 180.29 verziószámú meghajtóprogramját Linux-alapú operációs rendszerek számára.

Az új változat számos új funkciót és frissítést hozott magával. A legfontosabb, hogy ezzel a meghajtóprogrammal már teljes OpenGL 3.0 támogatást nyújt a driver és számos új videókártyával bővült a támogatottak listája. A teljes 8-as GeForce sorozat, valamint minden ami fölötte van támogatottá vált, külön kiemelve a GeForce 9300 GE-t és a Quadro NVS 420-at.

Az új, 2.6-os kernelű Linux rendszerekkel kompatibilisebbé vált az energiakezelés, valamint fejlesztették a GPU videómemória kezelésének összehangolását is. Emellett sor került számos kisebb-nagyobb hiba javítására, többek között megszűntek a teljesítmény-problémák integrált videóvezérlők esetében. A teljes lista a változásokról itt tekinthető meg.

A 180.29-es NVIDIA meghajtóprogramok telepítése roppant egyszerű a Linux rendszerekre, csupán az operációs rendszerrel megegyező architektúrájú csomagot kell letölteni (x86, AMD64/EM64T).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leviske
2009.02.18. 22:09
Kíváncsi lennék, hogy egy GF tudná-e hozni azt a szintet, amit a Windows alatt hoz, ha a driver milyensége volna a szűk keresztmetszet.

Az is érdekes, hogy ennyire eltolva érkezik egy-egy driver tőlük linuxra és windows-ra. A 180-asmintha már tavaly megjelent volna Windows platformon... nem? Bár a számozás sem minden, ez tény. Az AMD-től Linuxra ugyan akkor jött ki a 9.1-es Catalyst még is kétlem, hogy egy szinten járnának a Windows-os és Linux-os driverek terén. Jó, ez érthető, a Microsoft-hoz fűződő viszonyuk alapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sede
2009.02.19. 13:39
Szuper, hamarabb lejött a hír, mint a Linux portálon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!