iPon Hírek

Új okosórát jelentett be a Fitbit

Dátum | 2016. 01. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Fitbit jelenleg a piacvezető szerepet tölti be a viselhető kiegészítők tekintetében, és valószínűleg a vállalat szeretné is megtartani ezt az előkelő pozíciót. A CES 2016 során egy új okosórával próbálja megnyerni az érdeklődőket a Fitbit, ismerkedjünk hát meg mi is a Blaze-zel.
A Fitbit Blaze egy olyan okosóra, amit a cég már nemcsak a sportolóknak kínál előszeretettel, hanem akár komoly üzletembereknek a csuklóján is el tudja képzelni. A megfelelő rugalmasság érdekében a Fitbit szakemberei úgy tervezték meg a Blaze órát, hogy az pillanatok alatt átalakítható legyen bármilyen viselethez. Egyszerűen cserélhető rajta a szíj, sőt mi több, még a keretet is gyorsan lehet váltani. Különböző anyagú, színű és formájú pántok és keretek közül választhatják majd ki a felhasználók a számukra leginkább megfelelőt. A Fitbit sok alternatívát kínál a készülékhez, persze csak felárért cserébe. Az elasztikus anyagú és változatos színű szíjakat 30 dollárért lehet majd megkaparintani, a valódi bőr pánt és rozsdamentes acél tok kombinációja 100 dollárba fog kerülni, a teljes rozsdamentes acél csomagért pedig 130 dollárt kell kifizetni, ekkor már az óraszíj is fémből van. Ha munkából hazafelé megáll az edzőteremnél egy kis edzésre a tulajdonosa, az acél tok és a bőr szíj néhány mozdulattal kényelmes és strapabíró szilikonra cserélhető. A figyelemre méltóan jó testreszabhatósággal könnyen megnyerheti az érdeklődőket a vállalat, így tényleg bármilyen felhasználási formához hozzá lehet igazítani a Blaze-t.
A készülék remek funkciókkal szolgál, kezdve a FitStar alkalmazással. A FitStar komplett edzések levezénylésére képes, az apró kijelzőn folyamatosan mutatja, hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnia a felhasználónak. A bemelegítések során és a villámedzéseknél is rendkívül hasznos lehet ez a képesség. Ugyan nincs benne GPS, de a hozzá tartozó alkalmazás képes felhasználni az okostelefon beépített navigációs egységét, és egyesíti annak a méréseit (pl. sebesség, távolság) a saját adataival, így minden egy helyen tekinthető meg, illetve elemezhető ki. A Blaze rendelkezik beépített pulzusmérővel is, ennek a munkásságát kihasználva, biztonságos keretek között képes maximalizálni a teljesítményét a felhasználó. A PurePulse funkciót ráadásul akár szívbetegek is kihasználhatják, szóval az élet több területén tehet jó szolgálatot. A Fitbit a SmartTrack opcióval is megtoldotta a Blaze-t, ami képes lesz automatikusan felismerni a különböző munkavégzéseket, és magától rögzíteni kezdi a dolgokat. Önállóan rájön, ha a felhasználó biciklizik, mászik vagy esetleg fut, de ismeri a főbb aerobik edzési formákat (pl. Zumba) és a sportokat (foci, tenisz, kosárlabda) is. A szoftver extra motivációt is tud adni, különböző célokat lehet benne kitűzni.
Bár ez a Fitbit első élénk, színes kijelzős viselhető terméke, ennek mégsem szentelt túl nagy figyelmet a vállalat. A hosszas sajtóközleményben éppcsak megemlíti, a paramétereiről pedig egyáltalán nem is esett szó. A négyzetes panelen a digitális számlap választható lesz, ezekből most még nincs sok, de idővel biztosan bővülni fog a grafikák kínálata. Az óra minden értesítést azonnal továbbít a viselője felé, így a felhasználó mindig tudja, hogy mi történt az okostelefonon. Bejövő hívásoknál képes kiolvasni a telefonkönyv névjegyzékét is, és már rögtön név szerint írja ki a hívó felet. A Blaze összességében azért szerényebb funkcionalitással bír, mint mondjuk az Android Wear rendszerű okosórák, de ez pozitívumként is értékelhető, ha az üzemidőre tekintünk. A Fitbit megoldása akár 5 teljes napot is kibír egy töltéssel, míg a „riválisait” érdemes minden este – de legalább kétnaponta – töltőre csatlakoztatni. A vállalat elmondása szerint a masina több mint 200 különböző eszközzel tud gondtalanul együtt működni, támogatja az Androidot és az iOS-t, sőt mi több, még a Windowst is – ez sajnos ritkaság számba megy.
A Fitbit Blaze 200 dolláros összegért cserébe már elérhető elővételben az Egyesült Államokban, a vállalat minden nagyobb webáruházon keresztül próbálja értékesíteni a terméket a saját honlapja mellett. Más régiókba a tervek szerint csak márciusban fog eljutni az újdonság.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. expander
2016.01.10. 12:57
Jajj de randa. A CASIO féle eddig a legkirályabb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Trevize198... expan...
2016.01.10. 14:21
Milyen Casio féle? Vagy miről beszélsz? Link plz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Trevi...
2016.01.11. 14:41
Link
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!