iPon Hírek

Új okostelefonokat mutatott be a Polaroid

Dátum | 2016. 01. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Polaroid összesen négy új mobilt villantott meg a CES során, ám ezek közül hármat a Snap széria ad szinte teljesen ugyanolyan képességekkel, jóformán csak a képátlóval variált ezeknél a vállalat. A Snap okostelefonok mellett bemutatkozott még a Power P600, ami a vállalat legjobb konstrukciója, kvázi „csúcsmodellje” lesz. Polaroid Snap A Snap család tagjai 5, 5,5 és 6 hüvelykes méretben lesznek elérhetőek, ezek az S50, S55 és S60 típusazonosítóval lettek illetve. Mérettől függetlenül széles betekintési szögeket nyújtó IPS technológia, valamint 720p-s felbontás jellemzi a készülékeket, így 294, 267 és 245 PPI-s pixelsűrűséggel kell számolni az egyes modellek esetében. Az operációs rendszer szerepét mindegyik okostelefonon az Android 5.1 tölti be. A Lollipop nem sok módosításon esett át, legfeljebb néhány előre telepített applikációba futhatnak bele az érdeklődők. Fontos viszont, hogy a Polaroid elmondása szerint mindannyian megkapják majd az Android 6.0 frissítést. Az eszközök kamerarendszere két egységből áll, az előlapjukra egy 5, hátoldalukra pedig már egy 13 megapixeles egység került. A Snapok képesek lesznek Full HD videók rögzítésére, és a főkamerájukat lehet majd este, rosszabb fényviszonyok mellett is használni, mivel került a hátlapjukra LED-es villanó.
A mobiltelefonokban ugyanaz a lapka tevékenykedik. Egy egyelőre ismeretlen központi chipről beszélhetünk, mindössze annyi derült ki a bevetésre küldött megoldásról, hogy négymagos konstrukcióról van szó. A rendszermemória és a háttértár méretét figyelembe véve két kivitelben lesznek megvásárolhatóak a készülékek; a beszámolók szerint a Polaroid 1 GB RAM-mal és 8 GB-os háttértárral, vagy 2 GB memóriával és 16 GB-os tárhellyel kínálja majd a masinákat. A Snap S50, S55 és S60 4G LTE hálózati modemmel karöltve érkezik, ennél több részlet azonban nem derült ki a kapcsolati képességeiket illetően. Persze azt biztosra vehetjük, hogy a WLAN, GPS és Bluetooth trió egyik mobilnál sem fog hiányozni, továbbá kiderült, hogy mindegyik kettő SIM kártya kezelésére lett felkészítve, amiért jár nekik a piros pont. A Polaroid Snap széria S50, S55 és S60 tagjai 130, 150 és 180 dolláros áron lesznek megvásárolhatóak. A vállalat arról nem beszélt eddig, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira a költséghatékony okostelefonok hármasa. Polaroid Power A Power P600 néven érkező készülék már egy jobban kvalifikált modell lesz erősebb hardverrel és jobb képminőséget produkáló megjelenítővel. Kezdjük is a mobil szemrevételezését ez utóbbi ponton. A P600 egy 6 colos panellel karöltve érkezik, szóval vérbeli phabletnek számít, a felbontása 1920 x 1080 képpontos és IPS technológiát alkalmaz a megfelelő eredmény elérése érdekében. A Polaroid ezt a masinát egy nyolcmagos központi chip kegyére bízta, ami jó kilátásokkal kecsegtet, de sajnos ennél közelebbi információnk nincs a felhasznált lapkáról. A rendszermemóriával is bőkezűen bántak a tervezők, ugyanis nem kevesebb mint 3 GB RAM került az okostelefonba, ez már csak igazán extrém körülmények között válhat szűkössé. A Power P600 háttértára 32 GB-os, ami szintén komoly fegyvertény, hiszen ezáltal a legtöbb felhasználónak nem kell memóriakártyára plusz pénzt költenie, de persze a bővítési lehetőség is adott, ha valaki számára ez a kapacitás is kevésnek bizonyulna.
Ebben a Polaroid mobilban is egy 13 megapixeles főkamera fedezhető fel, épp, mint a Snap modellekben, az előlapjára viszont már egy 8 MPixeles szelfiegység került. A Power P600 1080p-s videók rögzítésére alkalmas mind az előlapi, mind pedig a főkamerával, sőt mi több, mindkettő egységet bátran használatba lehet venni rosszabb fényviszonyok mellett is, mert elől és hátul egyaránt van LED-es „vaku”. Az eszköz 4G LTE támogatással lett ellátva, de biztosan részét képezi Bluetooth modul, Wi-Fi és A-GPS navigációs egység is. A dobozból Android 5.1 operációs rendszerrel kerül ki, de idővel a Lollipop helyébe a Marshmallow lép majd, tehát a Polaroid ígérete szerint a vásárlók az Android 6.0-ból is részesülni fognak. A Power névből arra lehetne következtetni, hogy az átlagosnál nagyobb akkumulátornak ad otthont, de ez csak közvetve igaz. Maga a mobil csak egy 2950 mAh-s kapacitású telepet foglal keretbe, viszont a Polaroid mellékel a P600-hoz egy 8000 mAh-s energiabankot, amellyel legalább kétszer teljesen újra lehet tölteni a telefont. A feltöltött gépezet és a külső akkumulátor együtt már egy jó utazós, túrázós páros képében tetszeleg. A Polaroid Power P600 már nemcsak erősebb, hanem egy fokkal drágább is, mint a Snap okostelefonok, ezért a modellért 250 dollárt kell majd leszurkolnia a vásárlóknak. Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Sightseer
2016.01.12. 20:55
Miért? De tényleg, miért? Már a Pepsinél is teljesen kiakadtam, de ez... Ugyanaz a sablon ''szar'' mindegyiknél, egyszerűen már unalmas. van aki csak a névért megvenné?
Canon, Nikon, Whirlpool esetleg telefont nem akar csinálni?
Ott tartunk, hogy lassan már az Ubisoft is saját telefont ad ki, gyárilag letöltött Assassin's Creed témával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2016.01.12. 21:13
Polaroid és az okostelefon. Oké. Katasztrófa.
Nuku tapasztalat és a pénz találkozása.
Erről már ezer egy tapasztalat van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!