iPon Hírek

Új, OLED gombokkal ellátott billentyűzet

Dátum | 2008. 12. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Lassan már nem kell bankot robbantani ahhoz, hogy szert tehessünk egy OLED gombokkal ellátott billentyűzetre. Az UnitedKeys megkezdte legfrissebb termékének szállítását, ami nem más, mint egy programozható OLED funkcióbillentyűkkel ellátott különleges billentyűzet. A termék a hasonló megoldásoknál olcsóbban kerül forgalomba, viszont nem is minden billentyűjén található 1 hüvelykes OLED kijelző.


Maga az újdonság 260 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, ami jelentősen alacsonyabb ár, mint például az Art Lebedev Optimus Maximus megoldásáé, amely jelenleg 1579 dollárba kerül. Azért az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy nincs egy súlycsoportban a két termék. Az UntidKeys termékén csak a funkcióbillentyűkön találunk OLED kijelzőket, amelyeket tetszőleges módon testreszabhatják a felhasználók. A gyártó állítása szerint többféle funkciógomb kiosztást lehet elkészíteni: például ha a Home gombra beállítjuk a Google oldalát, majd megnyomjuk a gombot, akkor a többi billentyűn a Gmail-hez tartozó parancsok jelenhetnek meg. A felhasználók 64x64 pixeles ikonokat tölthetnek fel a gombok kijelzőire, ebben segítségükre van a termékhez mellékelt szoftver és az USB kapcsolat. Az UnitedKeys külön kiemeli, hogy a készülék mindössze egyetlen USB kábeles kapcsolatot igényel a működéshez, nincs egyéb csatlakozók alkalmazására szükség.


Az új, különleges billentyűzetet az UnitedKeys hivatalos weboldalán keresztül lehet megrendelni. A gyártó azoknak, akik meg vannak elégedve jelenlegi billentyűzetükkel, külön USB-s, OLED gombokkal ellátott funkcióbillentyűzetet kínál, amely 200 dollárba kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. bszoke88
2008.12.12. 18:40
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. PumaK
2008.12.12. 19:14
Ez béna, de egy kicsit komolyabb, de egy "kicsit" drágább is (310.000Ft)

Art Lebedev Optimus Maximus CES 2008 review hands on
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TaRsY
2008.12.13. 07:25
A numpadot igenis sokan használják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. alien24
2008.12.13. 09:56
(Guest @ 2008 Dec 12, 23:05) Értsék már meg végre, hogy nem asztallap méret? billenty?zetet akarunk..
Minden televágják, tisztára mint egy atomreaktor irányítópult..az az idióta number padot le kellene vágni az összesr?l, szerintem csak számvitelesek használják, ez hihetetlen hogy nem bir senki egy normálisat csinálni.

pedig lehetne picit nagyobb a bill alap merete, mint most, talan akkor gyakrabban eltalalnam a gombot amit lenyomnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Multitask
2008.12.13. 12:41
Vagy akár már ékezetes billentyűzetet is vehetnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!