iPon Hírek

Új OLPC-chipeket tervez az Intel

Dátum | 2007. 10. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Az előzetes várakozásokkal ellentétben az Intel mégsem már meglévő mobil chipeket fog átalakítani az OLPC-k (One Laptop Per Child - "egy laptop minden gyereknek") egyéni szükségleteire szabottan, hanem tesznek még egy lépést, és a nulláról indulva terveznek egy teljesen új chipet.

Itt teljes egészében a valóban miniatűr méretre, az alacsony költségre és a szintúgy alacsony energiafogyasztásra fognak összpontosítani - vagyis mindarra, ami az egész OLPC kezdeményezés lényege.

Mooly Eden, az Intel mobil platform csoportjának elnökhelyettese és általános menedzsere a következőket mondta el a döntésükről: "Az OLPC egy teljesen új kategória, ami nagyon sok embernek, nagyon sok helyütt teszi majd lehetővé az internet-hozzáférést. Emellett ez nem pusztán egy új, hanem egyben egy teljesen önálló termékkategória is, nem egy már meglévőnek a feldolgozása; önmagában fog fejlődni, növekedni és gyarapodni."

Valóban dícséretes, hogy az Intel megtette ezt az újabb jelentős lépést. Ki tudja, a végén még tán valóban valami zseniálisat alkotnak majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.16. 10:15
Az előzetes várakozásokkal ellentétben az Intel mégsem már meglévő mobil chipeket fog átalakítani az OLPC-k (One Laptop Per Child - "egy laptop minden gyereknek";) egyéni szükségleteire ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!