iPon Hírek

Új P55-ös alaplap a DFI műhelyéből

Dátum | 2009. 08. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A P55-ös lapkakészlet és a Lynnfield processzorok szeptember elején esedékes megjelenése már egyre közelebb van, így egyre több és több P55-ös újdonságról hull le a lepel a különböző alaplapgyártók kínálatában. A legfrissebb jövevény a DFI műhelyében készült, az újdonság a DK P55-T3eH9-es típusjelzést viseli.


A figyelemfelkeltő dizájnnal rendelkező alaplap fekete nyomtatott áramköri lapra (PCB) épül és természetesenaz Intel LGA-1156-os tokozású Lynnfield processzorainak fogadására lett felkészítve. A processzorokban elhelyezett kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlőben rejlő lehetőséget az alaplapon található négy darab DDR3-as memóriafoglalat segítségével aknázhatjuk ki. Különlegesség, hogy a terméken rögtön három darab PCI Express 2.0 x16-os slot is elhelyezésre került, amelyek a CrossfireX támogatás mellett az Nvidia legfrissebb akciójának köszönhetően háromutas SLI támogatás igénybevételére is lehetőséget adnak.

A DFI legfrissebb terméke nem kevesebb, mint nyolc darab SATA 3 Gbps-os porttal rendelkezik, de a terméken egy eSATA csatlakozó is helyet kapott. Ezeken kívül egy Gigabites Ethernet port, egy nyolccsatornás audió vezérlő, valamint a 12 darab USB 2.0-s port között egy mini USB port is jelen van. Az extrák között a mikrokapcsolók formájában jelen lévő bekapcsoló-, reset és CMOS Clear gombok szerepelnek, de egy másik hasznos kiegészítő, a hibák azonosítására szolgáló kétszer hétszegmenses Debug led kijelző szintén helyet kapott a kínálatban.


A DFI DK P55-T3eH9-es alaplap az egyes webshopok kínálatában már feltűnt, a termék nagyjából 175 euró körüli végfelhasználói árral bír majd és az elkövetkező hetek folyamán találkozhatunk vele a boltok polcain is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. imi93
2009.08.24. 12:07
VISSZA A HIRHEZ

A dizájn nekem tetszik de hát ha már a hűtőbordát se tudják normálisan rárakni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bacsis
2009.08.24. 14:42
Valaki világosítson már fel!
Az addig ok, hogy az északi híd már a déli hídba költözött...
Akkor mi a péló az a valami ami az "északi híd helyén" van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _DiEGO_
2009.08.24. 16:29
Nézem, mondom mi az az újdonság ami a többin nincs ...... - nem leltem.
Ez ?: Az extrák között a mikrokapcsolók formájában jelen lévő bekapcsoló-, reset és CMOS Clear gombok .


Szép darab ez is mint a többi - mutatós - egybe van. Negatívum, hogy miért kell a bordákat a szellőzéstől akadályozni a díszítő feliratokkal. Erre lenne képes, hogy legalább a melegedő pasz-sziv bordákat szabadon hagyom, hogy a hőleadását ne akadályozza .... de hát cicoma még előtérben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mtrx220
2009.08.24. 16:54
én egyedül azt nem értem, lehet ez csak nekem fura - de szerintem ez nagyon drága.
ha már szeretnék leváltani a régebbi cumókat ezzel, akkor miért kell ennyire durván felülárazni?
jó 70-80 ejróval drágább mint amit reálisan megérhet, szerintem.
csak mert annyiba kerül mint egy közepes árfekvésű lga1366 foglalatos lap
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!