iPon Hírek

Új Patriot SSD - nagyobb cache, hosszabb garancia

Dátum | 2009. 07. 10.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Patriot Memory bemutatta legújabb SSD-meghajtóját, a TorqX M28-at, mely kétféle változatban, 128 és 256 GB-os kapacitásban lesz elérhető.

A vállalat korábbi TorqX-sorozatú SSD-ihez képest a most bemutatott M28 kétszer annyi gyorsítótárat tartalmaz, azaz 64 MB helyett 128 MB-ot. Az új meghajtó 220 MB/s-os olvasási és 200 MB/s-os írási sebességekkel rendelkezik, ami az írás tekintetében javult, az olvasáséban azonban romlott az elődjeihez képest. Szám szerint 20 MB/s-mal ír gyorsabban a meghajtó, azonban 40 MB/s-mal lassaban képes olvasni.


A számítógéphez egy SATA 3.0Gbps-interfészen keresztül csatlakozó TorqX M28 1 millió órás MTBF-fel (Mean Time Between Failures - Meghibásodások közötti átlagos idővel) rendelkezik, ami mindenképpen jónak mondható. Mint említettük, a garancia hosszában is történt változás a termék esetében, melyet a gyártó 10 évre növelt meg. Legutóbb az OCZ-től láthattunk ilyen akciót, amikor két évről háromra terjesztette ki a jótállás időtartamát, így a szegmens többi gyártójától is várható hasonló lépés. Az eddigi információk alapján az új TorqX M28-at rövid időn belül viszontláthatjuk a boltok polcain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!