iPon Hírek

Új PC házak a Gigabyte és a SilverStone műhelyéből

Dátum | 2011. 11. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte kettő, míg a SilverStone egy új számítógépházzal rukkolt elő. Előbbiek a költséghatékony PC kuckót keresőknek készültek, míg utóbbi a kompakt rendszerek építőit veszi célba.

Bemutatkozik a Gigabyte GZ-ZA1-es és GZ-ZA2-es számítógépháza

A Gigabyte két új számítógépháza alapjaikat tekintve teljesen egyforma, köztük csak az előlapi panel eltérő kialakításában találunk szembetűnő különbséget. Mindkét termék közepes torony formátummal érkezik, valamint mindketten ATX és micro-ATX formátumú alaplapok fogadására lettek felkészítve.

GZ-ZA1
A házak 185 x 412 x 410 milliméteres mérettel bírnak, súlyuk pedig 4 Kg. Az újdonságok 0,6 milliméter vastag acélból készült vázat használnak, előlapjuk pedig mindkét esetben műanyagból készült. Az előlapon három darab 5,25 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes külső bővítőhelyet találunk, a házak belsejében pedig 5 darab 3,5 colos bővítőhely lapul. Az alaplaptálca rendelkezik szerelőablakkal, amely a processzor, illetve a processzorhűtő szerelését könnyíti meg.

GZ-ZA1
GZ-ZA1
A hátlapon a hét PCI bővítőhely mellett a szokásos furatok is jelen vannak, amik a folyadékhűtő szettek külső hőleadó radiátorához tartozó csövek kivezetését teszik lehetővé. A tápegység ezúttal a ház hátulján, felül helyezkedik el, a rendszer szellőzéséről pedig egyetlen egy ventilátor gondoskodik. Az említett légkeverő 120 milliméteres átmérővel bír és a ház hátulján kapott helyet. A hatékonyabb szellőzés érdekében a házak bal oldallapján egy nagyméretű szellőző is található.

GZ-ZA2
Az előlapi portok között ezúttal csak két darab USB 2.0-s csatlakozót találunk a már megszokott fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet mellett. Az újdonságok várhatóan hamarosan megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói áraik azonban egyelőre nem ismertek. A gyártó szerint a termékek kiváló egyensúlyt képviselnek majd az ár és a minőség között. Meglátjuk.

A SilverStone mérnökei a kompakt rendszerek szerelmeseinek kedveskednek

A Precision sorozatba tartozó számítógépház a PS07-es típusjelzést kapta és micro-ATX, mini-DTX, valamint mini-ITX alaplapok fogadását teszi lehetővé. A kívül-belül feketében pompázó újdonság 210 x 374 x 400 milliméteres mérettel bír, súlya pedig nem kevesebb, mint 5,2 kilogramm.


A ház két darab 5,25 hüvelykes külső, valamint öt darab 3,5 colos és egy 2,5 colos belső bővítőhelyet kínál. Szemből nézve nem a megszokott módon férünk hozzá a termék belsejéhez: a bejutáshoz ezúttal nem a bal, hanem a jobb oldallapot kell levenni. Az alaplaptálca ezúttal is kínál szerelőablakot, de igény esetén akár a komplett alaplaptálca, illetve a tetőpanel eltávolítására is van mód. PCI bővítőhelyből négy áll rendelkezésre, a tápegység pedig a ház hátulján, felül helyezkedik el.


A rendszer megfelelő szellőzéséről két darab 120 milliméteres átmérőjű ventilátor gondoskodik, amelyek a ház előlapja mögött rejtőznek. A légkeverők 950-es percenkénti fordulatszámmal üzemelnek, zajszintjük pedig 18 dB(A) értéket képvisel. Amennyiben szükséges, a ház hátulján elhelyezhetünk egy harmadik 120 milliméteres átmérőjű ventilátort is. A termék előlapi portjai között ezúttal két USB 3.0-s portot találunk, természetesen a szokásos audió csatlakozók társaságában.


A SilverStone PS07 várhatóan november közepén jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 62 euró magasságában mozog majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Feris
2011.11.03. 13:00
Na jó ízlések és pofonok, de ez bűn ronda... Ezeknél még én is jobbat csinálok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. djdanee Feris
2011.11.03. 13:18
Az én Coolermaster 370em sem egy szépség, de szerintem nem csak én vagyok úgy a házakkal, hogy jól szellőztethető legyen és ne drága. Nálam ennyi volt a szempont, kinézet nem igazán izgat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Sipikee
2011.11.03. 13:21
végre egy letisztult, egyszerű gépház a gigabyte-tól (GZ-ZA1)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Merwenus
2011.11.03. 14:17
Ócska hatása van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Heroes27
2011.11.03. 14:29
nem is tudom, szerintem még ilyen formatervezéssel még életemben nem találkoztam Komolyan mondom, egyedi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mThom
2011.11.03. 15:20
A 2. képen az alaplapi tálca úgy néz ki, mint amibe belerúgtak (a szerelőablak felett)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mThom
2011.11.03. 20:08
Mikrobi: nekem is ez ugrott be
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2011.11.03. 22:54
a tápegység pedig a ház hátulján, felül helyezkedik el.

És milyen okosan van megoldva a szellőzése, ebbe be lehet tenni a tápot úgy hogy hátulról kívülről kapjon friss levegőt és felül ki is dobja. Más felső tápos házakon még nem láttam ilyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!