iPon Hírek

Új Pendrive extrém adatvédelemmel

Dátum | 2008. 07. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az Avalon Technology Group (továbbiakban ATG) neve idehaza valószínűleg sokak számára ismeretlen. A gyártó egy igazán különleges, már-már sci-fi-be illő pendrive-ot dobott piacra, amely nem bízza a véletlenre adataink védelmét. Az ATG újdonsága biometrikus módszerrel azonosítja tulajdonosát: a pendrive tartalmaz egy ujjlenyomat-leolvasót, amelynek segítségével csak és kizárólag a tulajdonosa férhet hozzá a személyes adatokhoz.

A biometrikus azonosításon kívül egyéb nyalánkság is található a rendszerben: az új pendrive-on elhelyezkedő adatok 256-bites AES titkosító algoritmus segítségével vannak kódolva. A 256-bites titkosítás feltörése elég kemény feladat egy tolvaj számára, sőt, még a hivatalos szerveknek is okoz némi fejtörést, ha hozzá akarnak jutni a kódolt adatokhoz - állítja a gyártó. Az ATG pendrive-ja 8 GB-os adattároló kapacitással rendelkezik, ami manapság szintén jónak mondható.


Az ATG 8 GB USB Biometric 256 AES Speedster típusjelzéssel ellátott terméke fémből készült, kihajtható házzal rendelkezik, így nincs kupak, amit elhagyhatnánk. Az egység háza a gyártó állítása szerint vízálló is, így a flash memória chip és az egyéb alkatrészek fokozott bizonságban vannak. A pendrive USB 2.0-s csatolófelület segítségével kapcsolódik a rendszerhez, a termék 34 MB/s-os olvasási- és 20 MB/s-os írási teljesítménnyel bír.

A 8 GB-os különlegesség ajánlott végfelhasználói ára 119 dollár lesz, a termék hazai forgalmazásával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mikloss
2008.07.11. 11:04
Dudika, esetleg az új lenyomatoddal?

új lenyomat --> ujjlenyomat sry
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikloss
2008.07.11. 15:07
Egyszerű a megoldás, ne ilyet vegyél hanem egy ujjlenyomat olvasó nélkülit.
Szerintem aki ilyet vesz, az nem ezzel fogja cserélgetni az adatokat a haverjaival.
Ha meg megvágod az ujjadat akkor biztos van valami B terv, a tervezők csak nem olyan hülyék, hogy erre ne gondoltak volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!