iPon Hírek

Új pendriveok A-DATA, Corsair és AMP-módra

Dátum | 2010. 06. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az elmúlt napok folyamán számos érdekes pendrive jelent meg a különböző gyártók kínálatában, most ezek közül az érdekesebb termékeket mutatjuk be az alábbi pár sor keretein belül.

Biztonságos Corsair Padlock 2-es pendrive


A Corsai Padlock 2-es családja egy új taggal bővült, amely elődjéhez, azaz a 8 GB-os modellhez képest már kétszer annyi adattároló kapacitást kínál. A 16 GB-os Padlacok 2-es pendrive esetében is jelen van a megszokott numerikus „billentyűzet”, amelynek segítségével megadhatjuk PIN kódunkat és így hozzáférhetünk a külső meghajtón tárolt adatainkhoz. A PIN kód mellett 256-bites hardveres adattitkosítás is védi a kényes fájlokat. Ha a PIN kódot esetleg elfelejtenénk, akkor egy formázás és adataink beáldozása után új PIN kóddal azért tovább használhatjuk a terméket. Az adattároló USB 2.0-s csatolófelület segítségével kapcsolódik az adott rendszerhez.


A biztonságos pendrive gumírozott házban kap helyet csak úgy, mint a méltán népszerű Flash Voyager sorozat tagjai. A 16 GB-os Padlock 2 már előrendelhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 90 dollár magasságában helyezkedik el.

Az A-DATA egy USB 3.0-s újdonsággal jelentkezik

A gyártó illetékesei az USB 3.0-s szabvány terjedését próbálják segíteni legfrissebb termékükkel, amely az N005-ös típusjelzést kapta. A stílusos dizájnnal és USB 3.0-s csatlakozóval rendelkező pendrive a Nobility sorozatban kap helyet.


A 90 x 20,5 x 11,5 mm-es méretű és 20,5 grammos súlyú adattároló alumínium házban kap helyet és a szokásos „kupakos” dizájnnal büszkélkedik, azaz az USB csatlakozót egy egyszerű műanyag kupakkal védhetjük, legalábbis amíg el nem hagyjuk azt.


USB 3.0-s portra kapcsolva az egység 85 MB/s-os maximális adatátviteli sebesség mellett üzemel és természetesen USB 2.0-s és USB 1.1-es portokkal is kompatibilis, ám a régebbi szabványok használatával jelentősen csökken a maximálisan elérhető adatátviteli sebesség.

Az új, N005-ös pendrive 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban kerül a boltok polcaira. A termékek ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek.

Az AMP ultravékony, kulcsalakú pendriveokat kínál


Az Active Media Products kínálatában USB 2.0-s kulcs alakú pendrive-ok jelentek meg, amelyek 3 mm-es vastagságukkal és tetszetős dizájnjukkal szinte vonzzák a tekintetet. Az 58 x 29 x 3mm-es mérettel rendelkező termékek 2GB-os, 4 GB-os és 8 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban kerülhetnek a boltok polcaira.


Az újdonságok elférnek egy átlagos kulcstartón, könnyűek, kisméretűek, ám méretükhöz képest mégis nagymennyiségű adat tárolására alkalmasak, persze tény, hogy láttunk már kisebb pendriveokat is, de itt most a kulcs forma a lényeg. Hasonló (ám némileg igényesebb) pendriveokat már láthattunk tavaly például a LaCie-től is. A friss egységek már elérhetőek kereskedelmi forgalomban is: a 4GB-os változatért 12,95 dollárt, míg a 8 GB-os modellért 21,95 dollárt kérnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Merwenus
2010.06.17. 19:49
"a 8GB-os változatért 12,95 dollárt, míg a 8 GB-os modellért 21,95 dollárt kérnek."

csak mert modell, máris 9 dollárral drágább, na szép

félig üres pohár 10 dollár, a félig teli viszont 15!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sleepingdr...
2010.06.17. 23:18
Gondolom valamelyik 8=4 vagy 8=16. Az utóbbinak jobban örülnék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. felziusz
2010.06.19. 00:30
USB kulcs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!