iPon Hírek

Új Phanteks termékek egyedi folyadékhűtő rendszerekhez

Dátum | 2017. 02. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Phanteks új folyadékhűtő blokkokat mutatott be, amelyek Intel processzorokhoz, illetve egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lapot használó GeForce GTX 1080-as videokártyákhoz készültek, de ezekkel együtt néhány szerelési anyag is érkezett, úgyhogy elég bőséges a friss kínálat. Frissített Glacier G1080-as sorozat, nem csak Founders Edition kártyákra
A Phanteks első újdonsága a tavaly nyáron bemutatott Glacier G1080-as folyadékhűtő blokk továbbfejlesztett kiadása, amely már az MSI Gaming, az ASUS Strix, az EVGA FTW és a Gigabyte G1 sorozat tagjaival is kompatibilis, hisz mindegyik egyedi videokártyához elérhető belőle a megfelelő változat. A nikkelezett réz talpazattal ellátott újdonság minden melegedő komponens hűtéséről gondoskodik, ehhez pedig mikrocsatornákat, illetve külön kamrákat is használ.
A réz talpazat felett egy akril fedlapot helyeztek el, a két réteg közötti szivárgásmentességet pedig strapabíró, hosszú élettartamú VITON tömítések garantálják. Az akril lap fölé fekete vagy króm borítás kerülhet, az adott folyadékhűtő blokk pedig RGB LED alapú világítást is kapott, ami a videokártyáról, az alaplapról vagy egyéb vezérlőről is irányítható.
A blokk alkalmazásával a gyári hátlapi hűtőlemezről sem kell lemondani. A fotókon a fekete kiadás látható és a gyártó hivatalos weboldalán is csak erről vannak képek. Az új folyadékhűtő blokk az alábbi listaárakon lesz elérhető: •Glacier G1080 MSI Gaming: 149,90 euró •Glacier G1080 ASUS Strix: 149,90 euró •Glacier G1080 EVGA FTW: 149,90 euró •Glacier G1080 Gigabyte G1: 149,90 euró •Glacier G1080 Founders Edition: 129,90 euró Glacier C350i: folyadékhűtő blokk Intel processzorokhoz.
A második új Phanteks termék szintén a Glacier sorozatot erősíti, viszont már a processzorokat veszi célba. Alapját nagyméretű réz hűtőtömb adja, amely 0,4 milliméter széles mikro-csatornákon keresztül, 5 milliméter magas lamellák segítségével adja át a processzor által termelt hőt az adott hűtőközegnek. A nikkelezett réz talpazat szélei mentén VITON tömítés fut végig, felette pedig egy akril fedlapot alakítottak ki, benne két furattal, amelyek a csatlakozókat fogadják. A folyadékhűtő blokk a gyártó szerint ellenálló és a magas üzemi hőmérsékletet is remekül bírja, tömítése pedig hosszú időn át megbízhatóan végzi feladatát.
A csúcskategóriát célzó folyadékhűtő blokkról az RGB LED alapú világítás sem hiányzik, ezt ráadásul az adott alaplapon keresztül vezérelni is lehet, amennyiben rendelkezésre áll RGB csatlakozó.
Az új folyadékhűtő blokk krómozott, illetve fekete rögzítő kerettel lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig egységesen 79,90 euró. Az újdonság AMD processzorokhoz egyáltalán nem használható, ugyanis csak az Intel LGA 1150, 1151, 1156 és 2011/2011v3-as processzorokhoz tartalmaz rögzítő elemeket. A szerelési anyagok között is vannak újdonságok
A Phanteks igényes Glacier sorozatú negyedcolos (G1/4”) szerelési anyagokat is bemutatott, amelyek kemény és puha folyadékcsövekhez egyaránt elérhetőek. A csatlakozók között 90 fokos és 45 fokos idomok éppúgy vannak, mint egyenes csatlakozók és záró végek. A Phanteks minden fittinget bronzból készít, a tömítések pedig Viton típusúak, így a minőség garantált.
A szerelési anyagok a folyadékhűtő blokkokhoz hasonlóan feketében és króm kivitelben egyaránt elérhetőek kereskedelmi forgalomban. Az aktuális árak a szerelési anyag típusától függenek, a teljes kínálat kemény csövekhez itt, lágy csövekhez pedig itt található.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. 19milan97
2017.02.23. 16:20
Még több RGB
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim 19mil...
2017.02.23. 17:06
Ez úgy igazából mostanra vált értelmes megoldássá, mivel az RGB vezérlő már magán az alaplapon van a Kaby Lake szériával, így nem kell külön drága vezérlő egységet venni (NZXT HUE+) és nem is foglal plusz USB tüskesort, hogy lehessen szoftveresen szabályozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Pendra37
2017.02.24. 11:18
Ha a latszat a lenyeg, akkor minek bohockodunk itt mindenfele bazari ledsorral? Tegyunk a szamitogephaz falara egy nagy LCD-t. Arra aztan le lehetne letolteni mindenfele szamitogep haz belso kepet, amit ezerfele modon lehetne effektezni. Ha belul egy oreg, gyari hutos Intel megy IGP-vel, a kepernyo siman mutathatna vizes I7-est Gamer Z alaplapon, 1080 SLI-vel meg 1 TB RGBs RAMot. Ezt a kepet olcson es egyszeruen lehetne cserelni is. Igy minden heten mutathatna az epp aktualis legbrutalisabb konfigot anelkul, hogy milliokat kellene kolteni.

A 20 eves 1.3-as Swiftre is rateszik a legtereloket, az alu felnit meg a durrogos kipufogot parasztvakitasi celzattal. Miert ne lehetne a szamitogep hazat hasonlo parasztvakitoval felszerelni olcson?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!