iPon Hírek

Új Philips monitor Ambilight technológiával

Dátum | 2017. 08. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Philips egy szokatlan monitort mutatott be, amely 31,5 hüvelykes képátlójúval és televíziókra jellemző dizájnjával már alapból kilóg az átlagos monitorok sorából, de extraként még Ambilight technológiát is kapott, így a megjelenő tartalmakéhoz hasonló színárnyalattal teríti be az alatta elhelyezkedő teret, hogy a sötétben valamelyest kímélni tudja a néző szemeit. Az Ambilight működése természetesen igény szerint finomhangolható lesz.
A Momentum családba tartozó 326M6FJSB típusjelzéssel ellátott monitor egy 8-bit+FRC technológiát használó, 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, 2560x1440 pixeles felbontású IPS panelt kapott, amely mögött W-LED típusú háttérvilágítás dolgozik. Színvisszaadást terén 108%-os NTSC és 126%-os sRGB színtér lefedettségre számíthatunk, hála a Philips Ultra-Wide Color technológiájának. A betekintési szögek szokás szerint 178 fokosak, a tipikus kontrasztarány 1200:1, a maximális fényerősség pedig 250 cd/m2-es értéket képvisel. A 60 Hz-es panel mellé jár AMD FreeSync támogatás is, igaz, az 5 ezredmásodperces GtG válaszidő a vérbeli játékosok számára egy picit magas lesz, de átlagfelhasználóknak így is jó lehet a termék, hiszen sokoldalúan használható. A játékbeli eredményességet a SmartImage technológia segíti, ami többféle üzemmóddal gondoskodik arról, hogy a képi megjelenítés az adott játékstílushoz kiválóan passzoljon – egyebek mellett RTS és FPS üzemmód is rendelkezésre áll.
A videó bemenetek között egy DisplayPort 1.2-es, két HDMI 1.4-es, valamint egy D-Sub port található, extraként pedig egy audio kimenet is a kínálat részét képezi, ami fejhallgatóhoz jöhet jól. A gyári állvány csak a kijelző döntésére ad módot (-5/+10 fok), elforgatásra vagy magasságállításra nem, viszont a VESA 100-as támogatás jóvoltából igény esetén fali konzolra vagy flexibilis karra is felrögzíthető a termék. Az új monitor egyébként 728 milliméter széles, 519 milliméter magas és 243 milliméter mély, tömege pedig 6,6 kilogramm. Ezek az „adottságok” állvánnyal együtt értendőek. Fogyasztás terén 56 watt körüli tipikus értékre kell felkészülni, de készenléti üzemmódban 0,5 wattot, kikapcsolt állapotban pedig 0,3 wattot kér az új monitor.
A Philips újdonsága már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig mindössze 380 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. tiburka
2017.08.03. 22:39
Tévének drága, monitornak gyenge. De inkább tévé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2017.08.04. 13:51
A talpa meg kb semmire sem jó, és még ronda is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dimiona
2017.08.04. 18:24
Én másfél éve vettem egy 4K-s Philips tv-t ambilighttal, és nem is a leggagyibb, 100e ft-osat. A legnagyobb csalódás volt a Philips. Pedig mindenhol dicsőítették h milyen frankó a képe. Ja, a képe még szép is, de maga a rendszer használhatatlan. Hulladék android fut rajta, akad/darabos a menürendszer, minden nap legalább egyszer lefagy, úgy, hogy ki kell húzni a 220-ból. Nem egyedi eset, youtube-on vannak róla videók. Röhej az egész. Sokszor már azon voltam, h kib*szom az emeletről ezt a használhatatlan szemetet. Senkinek nem ajánlom a Philips-et. TV-ben legalábbis tuti...
Ez az ambilight jó parasztvakítás. Képeken jól néz ki, de a valóságban én fél év után meguntam és kikapcsoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. I.Jozsef83
2017.08.04. 20:25
Legalább valami extravagáns látványos filmből lenne a kép , hogy lásd milyen gyönyörű
De egy gagyi kis grafikás humbukkal reklámozva eleve negatív első benyomásra , másodikra is de harmadjára is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester dimio...
2017.08.07. 11:28
Hejj de hálás tudnék én is lenne a Philipsnek ha lenne a tévén egy újraindító funkció, és nem csak a konnektoros vacakolás...

Az se nagyon tiszta nekem se miért nem tudja pl a memóriában eltárolni a csatornamenüt... mert mással nem tudom magyarázni miért ilyen lomha minden egyes gombnyomásra.
Vagy ha nem is a menüt, de legalább az utolsó csatornát visszahívni lehetne
gyorsabban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!