iPon Hírek

Új pici alaplap a VIA kínálatában: Epia M700

Dátum | 2008. 05. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA Epia Mini-ITX termékpalettája a mai nappal új taggal bővült: a gyártó bejelentette legfrissebb újdonságát, amely EPIA M700-as típusjelzéssel kerül majd forgalomba. Az EPIA M700 a gyártó legújabb és legjobb integrált video vezérlőjét, azaz a VX800-ast hordozza magán. Az alaplap két féle processzorral választható: az egyik egy passzív hűtéssel rendelkező 1 GHz-es változat, míg a másik egy 1,5 GHz-es VIA C7-es modell. Az új alaplap maximum 2 GB mennyiségű memóriával vértezhető fel, de emellett számos hasznos csatlakozót, illetve kimenetet is tartalmaz.


A felsorolt opciók mellett a felhasználók egy DVI-portot is kapnak, valamint egy plusz kivezetést egy extra DVI vagy HDMI porthoz. Az alaplap két darab gigabites hálózati csatlakozóval (PCI Express sávokon keresztül kapcsolódnak a rendszerhez), két darab SATA 3 Gbps-os csatlakozóval lesz ellátva, de a gyártó digitális video bemenetek számára használható kivezetést (tüskesor) is elhelyezn az új jövevényen. A VX800-as video vezérlő DirectX 9.0-s támogatással rendelkezik, hatcsatornás HD audió vezérlővel is bír. Az integrált videó vezérlő hardveresen dekódolja az MPEG-2-es, MPEG-4-es, WMV9-es, VC 1-es és DivX kódolású videókat.


Csak úgy, mint az összes többi Mini-ITX megoldás, úgy az EPIA M700-as is rendkívül kis mérettel rendelkezik: az egység mindössze 170 mm x 170 mm-es. Az alaplap első mintapéldányai várhatóan június elején készülnek el, az egység kereskedelmi forgalomban valamikor az év későbbi időszakában jelenik meg, egyelőre pontosabb dátum nem áll rendelkezésre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások