iPon Hírek

Új, pici alaplap Phenomokhoz a Biostartól

Dátum | 2008. 03. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Biostar új kisméretű alaplapot jelentett be, az újdonság 780G lapkakészletre épül, rendelkezik integrált videó vezérlővel, de ami talán a legfontosabb, támogatja az AMD Phenom processzorait is. A gyártó a terméket várhatóan rögtön a Cebit után kezdi el forgalmazni.


A microATX formátummal rendelkező újdonság ideális lehet HTPC-be, de az átlag felhasználók számára is jó választásnak bizonyulhat a termék tulajdonságai alapján. A Biostar alaplapja AMD 780G északi híddal és SB700-as déli híddalé rendelkezik, a termék az AMD Phenom, Athlon X2/64, valamint az FX és a Sempron processzorokhoz egyaránt használható. Az újdonság AM2+-os processzorfoglalattal és HyperTransport 3.0-ás támogatással érkezik. A termék ATI HD3200-as integrált videó vezérlővel bír, ez az egység DirectX 10-es támogatással és Shader Model 4.0-ás támogatással érkezik, de a gyártó az ATI Avivo motorjával is felvértezte a vezérlőt. A Biostar alaplapja PCIE 2.0-ás szabvánnyal rendelkező PCIE x16-os slotot tartalmaz, így erősebb videokártya kezelésére is képes, sőt, az újdonság támogatja az AMD Hybrid Crossfire eljárását is. A Hybrid eljárás segítségével a gyártó állítása szerint egy HD 3400-as sorozatú kártya teljesítményét akár 50%-kal is megnövelhetik a felhasználók.

A Biostar alaplapja egy darab PCIE x1-es, két darab hagyományos PCI, valamint 6 darab SATA portot tartalmaz, a SATA csatlakozók segítségével a RAID 0,1 és 0+1 módok egyaránt használhatóak. A deszkán 10 darab USB 2.0-ás foglalat helyezkedik el, a pici újdonság hatcsatornás audió vezérlővel büszkélkedik. A termék fel van vértezve DVI csatlakozóval is, de opcióként akár HDMI porttal is elérhető lesz. A Biostar termékének várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:17
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!